Volvo Galéria Magazin

Számos Volvo újdonság vár még ránk 2021-ben.

Bár 2021 is a koronavírus körüli nehézségek árnyékában indult, az élet nem állt meg. A Volvo számos újdonsággal rukkol elő ebben az évben és a Volvo Galéria Budapest ügyfelei elsők között találkozhatnak a svéd márka meglepetéseivel. Arról, hogy mi várható ebben az évben, a cég ügyvezető igazgatójával, Nagy Jánossal beszélgettünk. 

 Így 2021 közepénél milyen terveket tűzött ki a Volvo Galéria Budapest és hogy látod mennyire teljesíthetőek ezek?

A Volvo Galéria Budapest legfőbb célja az, hogy túlteljesítse az előző évet, ami a nehézségek ellenére is elég jól sikerült. Idén bízunk abban, hogy mind az értékesített darabszámot, mind a szerviz forgalmunkat sikerül tovább növelni. Az első fél év eddig remekül alakult, már a kitűzött célszámaink felét sikerült is elérnünk és túl is szárnyalnunk. Reméljük ez a lendület megmarad az év hátralevő részében is. 

A Volvo nem csak értékesítésben tűzött ki nagy célokat, hanem a ,,zöld jövő” tekintetében is példát kíván mutatni. Hogy áll ez a projekt?

A Volvo azt vallja, hogy a jövő zöld és az autók károsanyag kibocsátását jelentősen csökkenteni kell. Ez azt jelenti, hogy az értékesített autóknak minél nagyobb százaléka kell, hogy hibrid vagy teljesen elektromos legyen. A tavalyi évben már az eladott autók 21% -a alternatív meghajtású volt, idén szeretnénk elérni a 25%-t. Ez az érték piaciviszonylatban is kiemelkedő a konkurenciához viszonyítva. Gyakorlatilag a prémium autók között egyedülálló a Volvo ilyen irányú teljesítménye. Az EU által előírt CO kvóta teljesítése a svéd gyártó számára nagyon fontos célkitűzés, mivel nem akar büntetést fizetni, és a vásárlókra sem kívánja átterhelni a nagyságrendileg ezer euró körüli büntetést. Ehhez elsősorban az előállított autók károsanyag kibocsátását kell csökkenteni, másrészről az előállítás tekintetében is fejlődni kell. A Volvo ez utóbbiban is jól áll, mivel az autók nagy részénél olyan műanyagokat használnak, amik újrahasznosítottak. A legnagyobb célkitűzés mégis az, hogy 2040-re az összes Volvo gyártása klímasemleges legyen. 

Idén a Volvo több újdonsággal is készül, mik ezek?

A Volvo felfrissíti legnépszerűbb modelljét a Volvo XC60-t, mivel a gyár úgy látta, hogy ez a modell egy olyan életszakaszába került, ahol ráncfelvarrásra szorul. Ez most egy jelentősebb mértékű megújulás lesz, amiből a kedves ügyfelek valamikor július végén láthatják az első bemutató darabokat. A modell kapcsán fontos felhívni a figyelmet az R-design típusra, ahol a markáns sportos külsőt még jobban kiemeli az új hűtőrács és az új lökhárító kialakítás. 

A Volvo XC40 Pure Electric tisztán elektromos verziójára hatalmas a várakozás mikorra várható az érkezése?

A jó hír, hogy a gyár már visszaigazolta az első megrendelt bemutató autókat ebből a típusból is, így már nem kell sokat várni és július végén bárki megnézheti és ki is próbálhatja itt a Volvo Galéria Budapestnél. Reményeink szerint még júniusban megkapjuk a modellhez tartozó árlistákat is és rendelhetővé válik a típus.

Az újdonságok között lesz egy régi ismerős is ugyebár?

A C40-et is visszahozza a Volvo a palettájára, ami az XC40 alapjára épül, hasonló műszaki paraméterekkel csak egy még sportosabb, coupé jellegű autó formájában, mindezt teljesen elektromos hajtással. De erre még év végéig várniuk kell az érdeklődőknek. 

Részletes interjút itt tekinthető meg:

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!