Volvo Galéria Magazin

Varga Evita Emlékkiállítás a Volvo Galéria Budapestnél.

A Volvo Galéria Budapestnél a svéd remekművek mellett számos hazai művész páratlan alkotását is megtekinthették látogatóink az elmúlt évek során. Idén is folytatjuk hagyományunkat és hónapról-hónapra új hazai művészeknek biztosítunk lehetőséget, hogy alkotásaikat megmutathassák a nagyközönség számára. Mi így kívánjuk támogatni a hazai művészetet már több, mint 20 éve.

2021.08.31-ig Varga Evita festményeiből válogatott kiállítását tekinthetik meg a Volvo Galéria Budapestnél a rendes nyitvatartásunk alatt. A belépés díjtalan.


Volvo Galéria Budapest 
1044 Budapest Váci út 50-58.

NYITVA TARTÁS
Hétfő-Péntek 8:00-18:00
Szombat: 9:30-13:30
Vasárnap: Zárva
www.volvogaleriabudapest.hu

Varga Evitáról (1946-2020)

Másfél évvel ezelőtt egy művész úgy döntött, megmutatja élete munkáját immáron a szűkebb ismertségi körén kívül a nagyvilágnak is. Másfél évvel ezelőtt egy művész megrendezte élete első kiállítását. Ekkor ez a művész úgy döntött, hogy minden évben tart egy ilyen kiállítást, hogy időről-időre megcsodálhassuk az alkotásait.Ám az élet sajnos köze szólt és 2020.12.14-én a mi Evitánk örökre lehunyta a szemét.Emlékének adózva úgy döntöttünk, hogy a kiállítás nem maradhat el, hiszen ő is ezt szeretné.Ha nem ismernétek, engedjétek meg, hogy bemutassuk számotokra Evitát, a nagy betűs Nőt, édesanyát, nagymamát és nem utolsó sorban művészt.

Evita 1946-ban született Budapesten, egész életében itt élt és alkotott. Két felnőtt sikeres üzletember édesanyja és öt unoka büszke nagymamája.Kislány kora óta rajongott a szép dolgokért, a ruhákért, festményekért, rajzokért. Már 10 évesen ceruzát ragadott és elkészítette élete első portré rajzát. A portrék iránti szenvedély örök volt, egész életében ez volt a kedvenc témája. Rajongott a gyönyörű és karakteres arcokért. Bár mindig is arra vágyott, hogy művész lehessen, édesapja unszolására közgazdásznak tanult, de mindig is tudta, hogy másra hivatott, ezért 30 éves korában elkezdett divattervezést és ruhakészítést tanulni. Bár abban az időben még 8 évig tartott egy ilyen képzés, ő mind a 8 évet lelkesen és imádattal végezte. Az iskola után ruhákat és jelmezeket tervezett, több divatbemutatóval büszkélkedhet, melyen a ma divatos szóval élve, celebek mutatták be alkotásait. Szinte az egész világot bejárták az általa készített színpadi ruhák, jelmezek.

A ’90-es évek végén élénken kezdett érdeklődni a festészet iránt. Bár iskolában sosem tanulta, nagyon el akarta sajátítani a technikát, és mint azt tudjuk, amit Ő nagyon akart, azt bizony meg is valósította. Ezért felkeresett egy festőt, akinek annyit mondott: „Nem kérdezek semmit, csak fessen előttem, had figyeljem a kezét, a mozdulatait.” Autodidakta módon elsajátította a technikát és 1998-ban megszületett az első festménye. Ez a kép azóta is egykori lakása falát díszíti. Élete folyamán közel 100 képet készített. Mindig belülről jött neki, mit szeretett volna alkotni. Gyakran előfordult, hogy egy kép félig elkészült, aztán félre tette pihentetni, amíg nem érezte úgy, be tudná fejezni. Ebből is látszott, hogy mindig a tökéletességre törekedett. Egész életében a családja inspirálta, az, hogy a fiai hittek benne és bíztatták, támogatták. Az ő bíztatásukra döntött úgy, hogy egy kiállítás formájában megmutatja élete műveit.

Emlékezzetek velünk Evitára és fogadjátok szeretettel munkássága bemutatását a Volvo Galéria Budapestnél.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!