Volvo Galéria Magazin

Volvo V60

A Volvo V60 a vállalat 5 ajtós, 5 üléses, közepes méretű dinamikus kombija. A Volvo kisebbik kombija a skálázható termékarchitektúrára (SPA), a svéd gyár fejlett moduláris termékplatformjára épül, amely a 90-es és 60-as sorozat összes modelljének az alapját képezi.

A V60 még inkább ráerősít a Volvo gyártói pozíciójára, amely ötvözi a jó megjelenést a mindennapi praktikummal, és kiemeli a vállalat szerepét a családi autók piacán, amelyek megfelelnek a modern mai életvitel sokrétű igényeinek.

Testvéreihez, az XC60-hoz és az S60-hoz hasonlóan a V60 is a Volvo meghatározó külső védjegyeit hordozza magán, amely büszke és magabiztos arcot kölcsönöznek számára, valamint a klasszikus Volvo stílusjegyeket. Az újdonságok közé tartozik az első lökhárító kialakítása, az elülső kinézetű radart integráló embléma, a sötét témájú hűtőrács, a hátsó lökhárító betét és a rejtett kipufogócsövek, valamint számos új külső szín és kerék választék. 

Belül a V60 a letisztult, skandináv belső kialakítás jegyeit vette át, amiket először a 90-es sorozat autóiban használt a svéd gyár, természetes anyagokkal, valamint a műszerfalon elhelyezett exkluzív részletekkel, amivel sikerült magasabbra emelnie a lécet ebben a kategóriában.  

Az opciók között szerepelnek a luxus bőrmentes belső terek és a kézzel készített, eredeti svéd kristályból készült sebességváltó, amelyet kizárólag a Volvo Cars számára készített az Orrefors.

Az új, exkluzív, Recharge modellekben kapható Tailored Wool Blend kárpit 30 százalékban felelősségteljesen előállított gyapjúból és 70 százalék poliészterből készül, kontrasztos fehér tömítésekkel, amelyek a kortárs, fenntartható luxus élményének optimalizálására lett megálmodva.

A fejlett légtisztító rendszer megakadályozza, hogy a veszélyes PM 2,5 részecskék akár 95 százaléka is bejusson a kabinba. A kinti körülményektől függetlenül a megoldás segítségével az utasok jobb és egészségesebb levegőminőséget élvezhetnek, miközben lehetőség nyílik a részecske- és pollenszint figyelésére az autón kívül.

Kikapcsolódás és szórakozás

A Volvo V60 a Google-al közösen kifejlesztett infotainment rendszerrel van felszerelve, amely beépített Google-alkalmazásokat és -szolgáltatásokat tartalmaz. Ez az intuitív és kényelmes, ez az új generációs szórakoztató rendszer soha nem látott személyre szabhatóságot és páratlan csatlakozási lehetőséget kínál az ügyfeleknek, amelyet a Digital Services csomag még tovább fejleszt.

A Digitális szolgáltatások csomag központi eleme a Google-alkalmazásokhoz és -szolgáltatásokhoz való hozzáférés, amelyek kihangosított segítséget nyújtanak a Google Asszisztenssel, kategóriájában a legjobb navigációt a Google Térkép segítségével, valamint teljes hozzáférést az alkalmazásokhoz a Google Playen keresztül.

A 2023-as modellév során a V60 képes lesz nagyobb szoftver- és operációs rendszer-frissítések fogadására az éteren keresztül.


Erőátviteli technológia

A V60 Recharge a legújabb generációs plug-in hibrid hajtásláncunkból áll, amely 350 (T6) vagy 455 LE (T8) teljesítménnyel rendelkezik. 18,8 kWh-s akkumulátorcsomaggal rendelkezik, amely kibővítette elődjéhez képest a tisztán elektromos lehetőségeket.

A 107 kW-os motorral meghajtott V60 Recharge T6 és T8 akár 91 km (WLTP kombinált) tisztán elektromos hatótávolságot biztosít – ez a frissítés lehetővé teszi, hogy még több autótulajdonos fedezze napi vezetési szükségleteit elektromos árammal.

A Recharge változatban a One Pedal Drive segítségével a vezető a gázpedált az autó gyorsításához és fékezéséhez egyaránt használhatja: nyomja meg a gyorsításhoz, és emelje fel a pedált a sima fékezéshez egészen álló helyzetig.

A V60 48 voltos mild hibrid változatokkal is elérhető benzines és dízel hajtáslánccal egyaránt. A mild hibridek akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást és károsanyag-kibocsátás-csökkentést kínálnak a hétköznapi vezetés során.

Biztonság és vezetői segítség

A 2023-as modellévtől a Volvo V60 a Volvo Cars legújabb Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) érzékelőplatformjával van felszerelve – egy modern, skálázható aktív biztonsági rendszerrel, amely radarokból, kamerákból és ultrahangos érzékelőkből áll.

Ez a platform lehetővé teszi az aktív biztonsági rendszerek fejlesztését és telepítését, például a többi közlekedő észlelését, az automatikus fékezést és az ütközés elkerülését. A Pilot Assist funkció révén a vezető enyhe támogatását is lehetővé teszi álló helyzettől az országúti sebességig.


Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!