Volvo Galéria Magazin

V60 Cross Country

A V60 Cross Country a Volvo 5 ajtós, 5 üléses közepes méretű emelt hasmagasságú kombija. A skálázható termékarchitektúrára (SPA), a Volvo fejlett moduláris termékplatformjára épül, amely a 90-es és 60-as sorozat összes Volvo-jának az alapját képezi.

A V60 Cross Country tökéletesen illeszkedik az elmúlt évtizedek alatt megerősített képbe, amit a Volvo kiépített a jó megjelenésű és a mindennapokban praktikus autók gyártójaként, és kiemeli a vállalat szerepét a családi autók piacán, amelyek megfelelnek a modern mai életvitel sokrétű igényeinek.

Az S60 szedánhoz hasonlóan a V60 Cross Country is a Volvo meghatározó külső védjegyeit hordozza magán, amely büszke és magabiztos karaktert kölcsönöznek számára, valamint a klasszikus Volvo stílusjegyeket. A legfontosabb jellemzők közé tartozik az ikonikus „Thor kalapácsa” LED-es fényszóródizájn és az új hűtőmaszk.

Belül a V60 a letisztult, skandináv belső kialakítás jegyeit vette át, amiket először a 90-es sorozat autóiban használt a svéd gyár, természetes anyagokkal, valamint a műszerfalon elhelyezett exkluzív részletekkel, amivel sikerült magasabbra emelnie a lécet ebben a kategóriában.  

Kikapcsolódás és szórakozás

Minden új Volvo könnyen kezelhető interaktív felülettel rendelkezik köszönhetően a Volvo új könnyedén kezelhető telekommunikációs és szórakoztató rendszerének. Intuitív érintőképernyős interfészt kínál, amely egyesíti az autófunkciókat, a navigációt, a csatlakoztatott szolgáltatásokat és az autós szórakoztató alkalmazásokat, mint például a Spotify, a Youtube, a Waze vagy a Google Maps. A műszerfalon álló pozícióban elhelyzett érintőképernyő könnyű és gyors hozzáférést tesz lehetővé számos funkcióhoz és szolgáltatáshoz. A 90-es sorozatú autókhoz hasonlóan az Apple CarPlay és az Android Auto okostelefonok integrációja is elérhető.


Erőátviteli technológia

A V60 Cross Country-t a Volvo Drive-e hajtásláncai működtetik. A V60 CC számos 48 voltos mild hibrid változattal, valamint két plug-in hibrid opcióval kapható: a T6 Recharge Engine AWD, amely együttesen 340 LE-t ad le, és a T8 Recharge Engine AWD, amely akár 407 LE-t is lead.
A Volvo Recharge Engine plug-in hibridje a nagy teljesítményű, alacsony károsanyag-kibocsátású benzinmotor minden előnyét kínálja villanymotorral, amely igény szerint rendkívül alacsony CO 2  -kibocsátással és több mint 40 km-es tisztán elektromos hatótávval ad nagy teljesítményt a tulajdonosa számára. A vállalat mild hibrid technológiája eközben akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást és károsanyag-kibocsátás-csökkentést kínál a hétköznapi vezetés során.

Biztonság és vezetői segítség

A Volvo vezető szerepét az autóbiztonság területén megerősíti a Volvo V60 Cross Country. Az SPA platform az eddigi legerősebb Volvo autókat eredményezte a bóracél széleskörű használatának, valamint számos biztonsági rendszernek köszönhetően, amelyek az autóban és azon kívül védik az embereket.

A Volvo City Safety technológiája, amely minden Volvo modellen alapfelszereltség, az automatikus fékezési funkciót és az ütközés-elhárító rendszereket egyesíti, hogy számos lehetséges baleseti forgatókönyvet lefedjen, és segítsen megőrizni a sofőr és az utasok biztonságát. A City Safety az egyetlen olyan rendszer a piacon, amely észleli a gyalogosokat, kerékpárosokat és a nagytestű állatokat is.

A Pilot Assist vezetőtámogató rendszer, amely opcionálisan rendelhető a V60 Cross Countryhoz, akár 130 km/órás sebességig működik jól jelzett utakon.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!