Volvo Galéria Magazin

Volvo S60

Az S60 a Volvo 4 ajtós, közepes méretű szedánja. Az autó a skálázható termékarchitektúrára (SPA), azaz a Volvo fejlett moduláris termékplatformjára épül, amely a 90-es és 60-as sorozat összes Volvo-jának az alapját képezi.

A V60-as kombihoz hasonlóan a Volvo S60 is a Volvo meghatározó külső védjegyeit hordozza magán, amely büszke és magabiztos arcot kölcsönöznek számára, valamint a klasszikus Volvo stílusjegyeket. A legfontosabb jellemzők közé tartozik az ikonikus „Thor kalapácsa” LED-es fényszóródizájn, és az új hűtőmaszk és a Volvo ,,Iron Mark”.

Az S60 a Volvo a letisztult, skandináv belső kialakításának védjegyeit vette át először a 90-es sorozat autóiból, természetes anyagokkal, valamint új kifinomult részletekkel a műszerfalon, amivel sikerült magasabbra emelnie a lécet ebben a kategóriában.  

Kikapcsolódás és szórakozás

A Volvo új központi kommunikációs rendszerének köszönhetően immár minden új autóban tökéletesen élvezhetjük a személyre szabható okos felületeket. A rendszer intuitív érintőképernyős kezelőfelületet biztosít, amely egyesíti az autófunkciókat, a navigációt, a csatlakoztatott szolgáltatásokat és az autós szórakoztató alkalmazásokat, mint például a Spotify, a Waze, a Youtube. A műszerfalon álló helyzetben elhelyezett érintőképernyő könnyű és gyors hozzáférést tesz lehetővé számos funkcióhoz és szolgáltatáshoz. A nagyobb 90-es sorozathoz hasonlóan az S60-ban is elérhető az Apple CarPlay és az Android auto teljes integrációja.


Erőátviteli technológia

Az S60-at a Volvo Drive-E benzines hajtásláncai repítik az utakon, és ez az első Volvo autó, amely nem kapható már dízeles változatban is, ezzel is jelezve a vállalat elkötelezettségét a villamosítás és a hagyományos belsőégésű motorokon túlmutató hosszú távú jövő iránt. A Volvo S60 egy sor 48 voltos mild hibrid változattal, valamint két plug-in hibrid opcióval kapható: a T6 Twin Engine AWD, amely 340 LE-t generál, és a T8 Recharge Engine AWD, amely akár 407 LE leadására is képes.

A Volvo Recharge Engine plug-in hibridje a nagy teljesítményű, alacsony károsanyag-kibocsátású benzinmotor minden előnyét kínálja villanymotorral kiegészülve. Ez a motortípus rendkívül alacsony CO károsanyag-kibocsátás és több mint 40 km tisztán elektromos hatótávval rendelkezik. A vállalat mild hibrid technológiája eközben akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást és károsanyag-kibocsátás-csökkentést kínál a valós vezetés során.

Biztonság és vezetői segítség

A Volvo vezető szerepét az autóbiztonság területén az S60 is csak megerősíti. Az SPA platform az eddigi legerősebb Volvo autókat eredményezte a bóracél széleskörű használatának, valamint számos biztonsági rendszernek köszönhetően, amelyek az autóban és azon kívül védik az embereket.

A Volvo City Safety technológiája, amely minden Volvo modellen alapfelszereltség, az automatikus fékezési funkciót és az ütközés-elhárító rendszereket egyesíti, hogy számos lehetséges baleseti forgatókönyvet lefedjen, és segítsen megőrizni a sofőr és az utasok biztonságát. A City Safety az egyetlen olyan rendszer a piacon, amely észleli a gyalogosokat, kerékpárosokat és a nagytestű állatokat is.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!