Volvo Galéria Magazin

Volvo Galéria Budapest Restart

Néhány napja Budapesten is megszűntek a kijárási korlátozások, így a szolgálatások igénybevétele és az autószalonokban történő vásárlás is újra az életünk részévé válhat. Nincs ez másképp a Volvo Galéria Budapestnél sem, de hogy mire számíthatnak a vásárlók a mostani körülmények között és hogyan telt az elmúlt két hónap, arról a Volvo Galéria Budapest ügyvezető igazgatóját, Nagy Jánost kérdeztük. 

Hogyan változik az élet a Volvo Galéria Budapestnél most, hogy megszűnt a kijárási korlátozás?

Ugyanolyan nyitva tartással várjuk ügyfeleinket, mint a korlátozások előtt. Ez azt jelenti, hogy a szervizünk hétköznapokon reggel 8:00-tól délután 16:30-ig, az autószalon reggel 8:00-tól 18:00 óráig, szombaton pedig 9:30-tól 13:30-ig tart nyitva. Az ügyfeleink és munkatársaink biztonságának érdekében számos óvintézkedést vezettünk be: több helyen kitettünk kézfertőtlenítőket, védő paneleket a szerviz munkafelvételnél és a bemutatóterem recepciójánál is. Az élet lassan visszatér a megszokott kerékvágásba és bemutatótermünk várja az érdeklődőket és a vásárlókat egyaránt. 

Hogyan telt az elmúlt két hónap a Volvo Galéria Budapest csapata számára?

 A leglátványosabb sajnos a forgalom visszaesése volt elsősorban az értékesítés területén. Amikor kijöttek a vírussal kapcsolatos első szabályozások, akkor egyik pillanatról a másikra nagyon lecsökkent a hozzánk betérő ügyfelek száma, de most bízunk benne, hogy ugyanilyen gyorsan vissza is térnek hozzánk a vásárlók. A szervizünkben kisebb visszaesést tapasztaltunk, de azért ott is érezhető volt a különbség. Igyekeztünk alkalmazkodni a helyzethez, minden óvintézkedést megtettünk azért, hogy a legnagyobb biztonságban közösen vészeljük át ezt a nehéz időszakot. Kollégáink hősiesen helytálltak és ezúton is szeretném megköszönni nekik a pozitív hozzáállást és a kitartást. 

Milyen visszajelzések vannak a Volvo gyáraktól, vannak-e fennakadások az ellátásban?

A Volvo-nak több gyára is van világszerte. Nagyjából 1,5-2 hónapos csúszásban vagyunk Kínához képest a járvány kezelésében, így ott már túl vannak a bezárásokon és jelenleg teljes erővel történik a gyártás. A svédországi gyárban is volt egy kisebb leállás, de már ott is zajlik a termelés. A szállítási határidőkben minimális csúszásra lehet számítani, ami sajnos a jelen körülmények között elkerülhetetlen. Ennek ellenére tudunk felvenni rendeléseket és a normál körülményekhez képest minimális idő többlettel tudjuk kiszolgálni az ügyfeleket. Egyelőre azt látjuk, hogy akár már a nyáron normalizálódhat a helyzet és minden visszaállhat gyártói szempontból is a régi kerékvágásba.

Mivel várjátok most a Volvo vásárlókat?

 Még ebben a hónapban készülünk egy rendkívüli akcióval, mind a használt autóink, mind az új szalonautóink tekintetében, de erről egyelőre nem szeretnék többet elárulni mert előkészítés alatt van még a dolog. De eddig sem állt meg az élet: volt a használt Volvókra egy licit játék, ami szerencsére nagy népszerűségnek örvend és még jelenleg is tart. Voltak azért komolytalanabb ajánlatok is, de szerencsére sok olyan eset is akadt, ahol komoly érdeklődők tettek ajánlatot és sikerült megegyezni az autó áráról. Nyilván jelen körülmények között mi is engedékenyebbek voltunk az árszabás tekintetében, így könnyebben találkozott a kereslet a kínálattal. A kialakult helyzet miatt szervizünkben nagyon népszerű lett a hozom-viszem szolgáltatás. Az ügyfeleinknek így be sem kell hozniuk hozzánk az autóikat, igény szerint akár teljes fertőtlenítéssel, leszervizelve kapják vissza gépjárműveiket. Ezt a szolgáltatást az egészségügyi dolgozók számára a járványhelyzet ideje alatt és még jelenleg is teljesen díjmentesen biztosítjuk, ezzel is megköszönve az erőfeszítéseiket. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!