Volvo Galéria Magazin

V90 Cross Country

A Volvo V90 Cross Country a Volvo 5 ajtós, 5 üléses nagy prémium kombija, amely minden útviszonyra alkalmasan lett kialakítva. A skálázható termékarchitektúrára (SPA), a Volvo fejlett moduláris termékplatformjára épül, amely a 90-es és 60-as sorozat összes Volvo autójának alapja.

Az első Cross Country több mint 20 évvel ezelőtti bemutatása óta a Volvo Cars a strapabíró, minden úton használható, minden időjárási körülmények között tökéletesen teljesítő autó szinonimájává vált. A V90 Cross Country rendelkezik a V90 eleganciával, és egy mindenre kiterjedő kombivá alakítja, amely biztonságot, praktikusságot, kényelmet és teljesítményt nyújt egy kalandos csomagban.

A külső dizájn kiemeli az autó Cross Country jellegét, míg a nagy kerekek, a 60 mm-el megnövelt menetmagasság és a minden időjárási és útviszonyok között kényelemre és irányíthatóságra optimalizált alváz tovább növeli az autó különleges pozícióját a Volvo portfólión belül.

Összkerékhajtással, Off Road üzemmóddal, magas hasmagassággal, Hill Descent Control rendszerrel és hátsó légrugózással a V90 Cross Country optimalizálhatja a tapadást és a biztonságot.

A V90 Cross Country belseje a legjobb skandináv dizájnt sugározza, letisztult vonalakkal, finom részletekkel és prémium anyagokkal. Az opciók között szerepel a luxus bőrmentes belső terek és a kézzel készített, eredeti svéd kristályból készült sebességváltó, amelyet kizárólag a Volvo Cars számára készített az Orrefors manufaktúra.

A fejlett légtisztító rendszer megakadályozza, hogy a veszélyes PM 2,5 részecskék akár 95 százaléka is bejusson a kabinba. A kinti körülményektől függetlenül a megoldás segítségével az utasok jobb és egészségesebb levegőminőséget élvezhetnek, miközben lehetőség nyílik a részecske- és pollenszint figyelésére az autón kívül.

Csatlakoztatás és szórakozás

A Volvo V90 Cross Country a Google-lal közösen kifejlesztett infotainment rendszerrel van felszerelve, amely beépített Google-alkalmazásokat és -szolgáltatásokat tartalmaz. Ez az újgenerációs infotainment rendszer soha nem látott személyre szabhatóságot és páratlan csatlakozási lehetőséget kínál az ügyfeleknek, amelyet a Digital Services csomag tovább fejleszt.

A Digitális szolgáltatások csomag központi eleme a Google-alkalmazásokhoz és -szolgáltatásokhoz való hozzáférés, amelyek kihangosított segítséget nyújtanak a Google Asszisztenssel, kategóriájában a legjobb navigációt a Google Maps segítségével, valamint a natív autós alkalmazások széles kínálatát a Google Playen keresztül.
A V90 Cross Country nagyobb szoftver- és operációs rendszer-frissítések fogadására képes vezeték nélkül. Ez lehetővé teszi az autó számára, hogy az idő múlásával folyamatosan fejlődjön és javuljon.

Erőátviteli technológia

A nyolcfokozatú automata sebességváltóval párosított V90 Cross Country több mild hibrid változattal is elérhető. A teljesítmény 197 és 300 LE között változik. Az összkerékhajtás minden Cross Country modellen alapfelszereltség.

Az mild hibridek akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást és károsanyag-kibocsátás-csökkentést kínálnak a hétköznapi vezetés során.


Biztonság és vezetői segítség

A V90 Cross Country a Volvo Cars legújabb Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) érzékelőplatformjával van felszerelve – egy modern, skálázható aktív biztonsági rendszerrel, amely radarokból, kamerákból és ultrahangos érzékelőkből áll.

Ez a platform lehetővé teszi az aktív biztonsági rendszerek fejlesztését és telepítését, például a többi közlekedő észlelését, az automatikus fékezést és az ütközés elkerülését. A Pilot Assist funkció révén a vezető enyhe támogatását is lehetővé teszi álló helyzettől az országúti sebességig.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!