Volvo Galéria Magazin

Új kiállítást csodálhatnak meg a Volvo Galéria bemutatótermébe látogatók

Ahogy minden hónapban, így májusban is újabb színes tárlat várja a Volvo Galéria Budapest bemutatótermébe látogatókat. Ezúttal Soós Zsuzsanna festőművész alkotásai díszítik a falakat, de hogy mit ábrázolnak és mi inspirálta az alkotót, azt magától a festőtől kérdeztük meg.

Hogyan találkozott a festészettel először és mikor dőlt el, hogy az alkotás több lesz az ön életében egyszerű hobbinál?

Egy véletlen folytán kezdtem bele a festészetbe. Férjemtől meglepetésként kaptam egy nagyon alap kezdő készletet, amiben volt egy festőállvány, 4 db vászon, 5 db ecset és egy 6 színből álló festék készlet. Gondoltam otthon elkezdek ” pingálni” a munkám okozta stressz oldására. Valahol itt kezdődött a művészet és az én kapcsolatom, de az édesanyám is inspirált engem.

Milyen technikákat alkalmaz és milyen témában szeret alkotni elsősorban?

A témáim nagyon változatosak, de előnyben részesítem a női alakot, a női portrét és a tánc szépségét. Képeim túlnyomó részt olajjal készülnek, de néha az akrilhoz is hozzányúlok. Többnyire a szárazecset technikát használom, aminek az a lényege, hogy nem használok oldószert a festéshez és szinte satírozással készül a kép. Én viccesen ecset gyilkos technikának nevezem. A fehér alapon fekete festékkel vagy fordítva, fekete vásznon fehér festékkel készült képeim ezek elsősorban. A Volvo Galériában kiállított képek közül például a ” Lélek tükre” című képem is így készült.

Miért fontos az Ön számára az alkotás, milyen szerepet tölt be az életében?

Számomra az alkotás ma már az élet maga. Nagyon szeretek elvonulni és gondolataimat csak az alkotásra fordítani. Ma már egyre több időt tudok tölteni a műtermemben. A festészet mellett foglalkozom még üveggel is. Nagyon tetszik az üveg mint alapanyag. Pár évvel ezelőtt ezért megtanultam a Tiffany technikát is, amellyel sok dísztárgyat készítek. De az üveg, mint anyag ismerete az olvasztásban tanulható a legjobban. Természetes volt, hogy ezt is megtanuljam, így ma már foglalkozom az olvasztott üveg ékszer készítéssel is.

Milyen témájú kiállítást hozott a Volvo Galéria autószalonjába, mivel találkozhatnak az oda látogatók?

A Galériába több technikájú és témájú képet hoztam, hogy igazán meg tudjanak ismerni az oda látogatók. Stílszerűen az első kép, amit a nézelődő meglát egy ilyen szalonba illő kép. Ez a kép egy magántulajdon. A tulajdonos nagyon szereti a forma 1-et és az autókat, így személyre szabottan neki készült a kép. Ahogy mondtam a női alak és portré számomra kedves, ezért több ilyen kép látható a kiállításon. Hogy igazán lássák a sokrétűségemet, hoztam színes és fekete-fehér képet is ebből a témából. A balerina sorozatomból két kép látható ezen a tárlaton. Gyermekkoromban balett órákra jártam és innen maradt bennem a tánc szeretete, hisz mi is fejezhetné ki jobban a női szépséget, mint a balett.

Korábban milyen kiállításai voltak már?

Életem első önálló kiállítása Budapesten a Tető Galériában volt. Itt még a második mesteremtől tanult tájképeket mutattam be. Még ebben az évben ért az a megtiszteltetés, hogy volt középiskolámban is bemutatkozhattam, Dunaújvárosban. Rögtön ezután kértek fel a Dunaújvárosi Iparkamara Kamara Galériájában egy kiállításra. 2014-ben egy nagy álmom vált valóra, hisz a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban is megmutathattam tudásomat Lélekdarabkáim címmel. Kisebb bemutatkozások után 2017-ben a a frissen felújított Perkátai Kastélyban volt egy sok képből álló kiállításom. Egy évvel ezelőtt sikerült felvennem a kapcsolatot a Volvo Galériával, ami most látható. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű helyen sikerült bemutatnom a tudásomat. Magát a Volvo Galéria által kínált lehetőséget egy szuper kezdeményezésnek tartom, örömömre szolgál, hogy bemutathatom az alkotásaimat egy ennyire kiváló kiállítóhelyen.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!