Volvo Galéria Magazin

Soós Zsuzsanna kiállítása a Volvo Galériában

A Volvo Galéria Budapestnél a svéd remekművek mellett számos hazai művész páratlan alkotását is megtekinthették látogatóink az elmúlt évek során. Idén is folytatjuk hagyományunkat és hónapról-hónapra új hazai művészeknek biztosítunk lehetőséget, hogy alkotásaikat megmutathassák a nagyközönség számára. Mi így kívánjuk támogatni a hazai művészetet már több, mint 20 éve. Májusban Soós Zsuzsanna festőművész kiállítását tekinthetik meg Nálunk.

Soós Zsuzsannáról

1968-ban születtem Dunaújvárosban, jelenleg Sukorón élek. Gyermekkoromban édesanyám szerettette meg velem a művészetet.
Egész életemben szerettem volna kipróbálni magam ezen a területen. 2008 év elején férjemtől kaptam ajándékba egy kezdő készletet. Az ő bátorítására kezdtem el festegetni. Többnyire a magam szórakoztatására festek. 
Az alapismeretek elsajátítását követően gyakorlatilag önképzéssel fejlesztem ismereteimet. Képeim témájául többnyire tájakat választok, mert finom mozgalmasságuk párosul az örök megújulásban diadalmas élet sokszínűségével.
Később ráébredtem, hogy az autodidakta módon elsajátított festészeti technikák kevésnek bizonyultak. Egy kedves ismerős által ismertem meg Geiszler József festőművészt, aki elvezetett a rajz és pasztellkréta rejtelmeibe és megtanította velem ezt a technikát. A mai napig nagyon sok köszönettel tartozom neki a fáradságáért és türelméért, hogy 2010 tavaszától haláláig (2011. májusáig) a tanítványa lehettem.
2011 évében kerültem tanulóként Dáma Nógrádi Katalin festőművészhez, nála a Bob Ross technikát tanultam. Itt alakult ki bennem az olajfestészet iránti szeretetem. Kellemesen eltöltött három és fél év rengeteg tanulás után a tudásvágyamat előtérbe szorítva, úgy gondoltam máshol folytatom tovább tanulmányaimat. Így kerültem el Székesfehérvárra Simon M. Veronika festőművésznő tanodájába. A SMV 2000 Festőtanodában több mint 30 féle szakkurzuson vehet részt az ott tanuló. Ezeket a kurzusokat elvégezve 2015. október, november hónapokban szakvizsgát tettem és így a festőmester címet értem el.
2016 óta önálló utamat járóm. 
Festő tanulmányaim mellett mindig képzem magam más képzőművészeti ágon is így, 2017-ben kezdetem tanulni Lévainé Nagy Katalintól a Tiffany technikát.

2022-ben tanultam Üvegfusing ékszer készítés.

Kapcsolat:                   8096, Sukoró, Hajnal köz 4
                                     0630/228-9626
                                      kalmanzsu@gmail.com

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!