Volvo Galéria Magazin

Több, mint egy autószalon

A Volvo Galéria Budapest nem csak a nevében Galéria, hanem a valóságban is számtalan képzőművész számára biztosított már lehetőséget arra, hogy megmutassa alkotásait a nagyközönség számára. Arról, hogy kik számára van lehetőség kiállítást rendezni a Galériában és mit ad hozzá egy autó megvásárlásához a kellemes környezet, Dankovics Beával a Volvo Galéria Budapest marketingesével beszélgettünk. 

A Volvo Galéria Budapest névválasztás, honnan ered és mennyire volt tudatos?

Az autószalon kialakításakor szempont volt, hogy mindenki számára ízléses és szép legyen. A Galériában pedig már a kezdetektől különböző képzőművészeti alkotások lettek kiállítva. A művészeknek lehetőségük volt, mindig egy megnyitót tartani a Volvo Galéria Budapest autószalonjában a barátoknak, alkotótársaknak, érdeklődőknek. A megnyitók és a kiállítások minden esetben meg lettek hirdetve, így nem csak a vásárlóink láthatták a különböző tárlatokat, hanem a kifejezetten az után érdeklődők is. 

Mezei Diána kiállítása a Volvo Galéria Budapestnél

Mindig csak festmények fényképek kerültek kiállításra, hol van a határ, amit be tudtok mutatni a közönség számára?

Az adottságai az autószalonnak alapvetően olyanok, hogy a falakon tudjuk biztosítani a felületet a művészek számára. Egy szobor kiállítást is nagyon szívesen bemutatnánk és nyilván nagyon tetszene is mind a kollégáknak, mind a közönségnek, de nehezen tudnánk kivitelezni, így maradnak a falfelületek, de ott szinte azt mondhatom, hogy nincs határ. Lehet szó grafikákról, festményekről, rézkarcokról, fényképekről, tényleg szinte bármiről. Amikor egy művésszel egyeztetünk a lehetséges kiállításról, akkor nyilván felmerül az, hogy milyen alkotásai vannak és azok, mennyire illenek a Volvo Galéria Budapest designjába, de nagyon ritkán fordult elő és nagyon szélsőséges esetben, hogy nemet mondtunk egy megkeresésre. 

Mezei Diána kiállítása a Volvo Galéria Budapestnél

Számodra melyik volt a legkedvesebb kiállítás az elmúlt 20 évből?

Nehéz egyet kiemelni, de a szívemhez legközelebb a jótékonysági kezdeményezések állnak. Volt egy kisfiú, aki szájjal készítette a festményeit. Egy ügyfelünk keresett meg minket, hogy nem akarunk-e részt venni a projektben, mi jeleztük, hogy természetesen szívesen együttműködnénk és biztosítanánk teret a fiatalember művészetének. A művész egy mozgássérült kisfiú volt, aki a szájával készített hihetetlen, gyönyörűbbnél, gyönyörűbb képeket. A kiállítás köré szerveztünk egy jótékonysági estet, ahol nagy örömünkre nagyon szép kis összeget sikerült összegyűjtenünk azzal, hogy eladtunk számos műalkotást. Egyértelműen ez volt a kedvencem. 

Mezei Diána kiállítása a Volvo Galéria Budapestnél

Mennyire nyitott a Volvo Galéria Budapest most az új megkeresésekre, ha valaki helyszínt keres egy kiállításhoz?

Mi teljesen nyitottak vagyunk és várjuk is a jelentkezőket. Egyetlen dolgot fogunk csak a jövőben is vizsgálni, hogy valamennyire illeszkedjen a skandináv letisztultsághoz. A lehetőség mindenki számára adott és még vannak is szabad időpontjaink, úgyhogy, aki úgy érzi, hogy  élne a lehetőséggel, az nyugodtan kereshet minket. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!