Az ünnepek közeledtével a karácsonyi menüsor összeállítása mindenkinek nagy fejtörést tud okozni. Ha a magyaros hallevest egy kicsit szeretnétek megújítani és az Északi tradíciók szerint elkészíteni, akkor fogadjátok szeretettel a Volvo Galéria Budapest kedvenc házi Skandináv halleves receptjét.
Ezt a levest már többször felszolgáltuk Ügyfeleinknek a Volvo Galéria Luca napi rendezvényein, és büszkén mondhatjuk, hogy a sok pozitív visszajelzés alapján az abszolút kedvenc lett.
Fogadjátok sok szeretettel házi receptünket, készítsétek el otthon Ti is.
Nagy örömmel fogadjuk az elkészített ételeitek fotót is, ezeket a Facebook oldalunkra várjuk üzenetben.
Volvo Galéria Budapest házi Északi halleves recept:
Hozzávalók:
– 2 liter csirke, vagy hal alaplé (Zöldség alaplé is lehet)
– 1 dl tejszín
– 2 dl száraz fehérbor
– 1 kg vegyes tenger gyümölcse (kagyló, rák, tintahal)
– 0,5 Kg fehér tőkehal kocka
– Julienne zöldség ízlés szerint (gyufaszál vékonyságúra szeletelt): póréhagyma, sárgarépa, zeller, gyömbér, chili paprika
– 1 db citrom
– só
– bors
Elkészítés:
Az alaplét borral, gyömbérrel, és póréhagymával forraljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a tőkehalat, a vegyes tenger gyümölcseit és fedő nélkül lassú tűzön főzzük kb. 10 percig. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl az ételt. Ha úgy látjuk, hogy a hal megfőtt, keverjük a tejszínt a tűzről lehúzott leveshez hőkiegyenlítéssel. (A forró levesből merjünk egy tányérba és keverjük ki ebben a tejszínt apránként hozzáadva úgy, hogy a fehérje ne csapódjon ki). Ízesítsük tetszés szerint sóval, borssal, majd adjuk hozzá a fél citrom kicsavart levét. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel és egy gerezd citrommal tálaljuk.