Volvo Galéria Magazin

Számos autógyártó követheti a közeljövőben a Volvo példáját

A Volvo mindig is élen járt a biztonság terén, de a vállalat vezetői egy olyan víziót fogalmaztak meg 2019-ben, ami meghaladta a jelen kor elképzeléseit. A svéd gyártó nem kisebb dologra szánta el magát, minthogy el akarja érni, hogy nullára csökkenjen a Volvo gépkocsikban súlyos, vagy halálos balesetet szenvedő utasok száma. Kijelenthető, hogy ez a globális autópipar legambiciózusabb biztonsági programja. A nagyszabású és folyamatos technikai fejlesztések mellett a Volvo Cars a vezetési stílusra fókuszálva próbál eredményt elérni ezen a téren. A baleseteket vizsgálva arra jutottak a gyártó szakemberei, hogy a súlyos és halálos balesetek legfőbb okozója a gyorshajtás, ezért a Volvo vezetői úgy döntöttek, hogy minden 2020 tavaszától gyártott autóban 180km/h-ban maximalizálják a végsebességet. A svéd autógyár vezetői szerint, ha így akár egyetlen életet is meg tudnak menteni, már megérte törekvésük, de az elmúlt 2 év tapasztalatai alapján ennél sokkal többet segített ez a változtatás. A legfrissebb statisztikák szerint a halálos kimenetelű balesetek átlagosan 25%-ért felel a gyorshajtás.

Azóta már több autógyártó is követi a svédek példáját és alkalmazni fogja autóiban a sebességkorlátozó rendszert. A legfrissebb hírek szerint akár központi döntés is születhet arról, hogy az EU-ban forgalomba helyezett gépjárművek mindegyikében hasonló módon kell eljárni. Az biztos, hogy a Volvo, ahogy a hárompontos biztonsági övvel, vagy a menetiránynak szemben beszerelhető gyereküléssel, megalapozta a mai kor vezetőinek a biztonságát világszerte, így az új kezdeményezésével is úttörő abban, hogy egy olyan világban élhessünk pár éven belül, ahol nem kell féltenünk szeretteink és saját magunk biztonságát.

Ha kíváncsi arra, hogy miért a Volvo-k a világ legbiztonságosabb autói és milyen egyéb technikai fejlesztésekkel tesz az utasok védelméért a svéd gyártó, akkor keressék értékesítőinket a Volvo Galéria Budapestnél. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!