Volvo Galéria Magazin

Sikeresen zárult az Egészséges március a Volvo Galéria Budapestnél

Bár a koronavírus járvány közbeszólt, a Volvo Galéria Budapest munkatársai tisztességgel csinálták végig az általuk megálmodott Egészséges március kampányt. A terv az volt, hogy közösen életmódot váltanak a dolgozók: egészségesebben táplálkoznak és többet sportolnak. Hogy ez mennyire sikerült, arról Dankovics Beával a cég marketing vezetőjével beszélgettünk. 

Hogyan zárult az Egészséges március projekt?

Amikor belevágtunk a dologba, akkor mindenki nagyon bizakodó és különösen motivált volt, de a járvány helyzet azért rányomta a bélyegét a projektre. Természetesen nem volt kötelező a kollégák számára, de ennek ellenére is nagyon sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Sokan döntöttek úgy, hogy van értelme életmódot váltani. Kezdésnek elmaradtak a délutáni munkahelyi nassolások, ezt felváltotta az, hogy délután közösen zöldségeket és gyümölcsöket ettünk. 

Mit sikerült megvalósítani?

A hónap elején még megvalósultak a közös futások, amihez voltak, aki kocogással és voltak, akik sétával csatlakoztak. A lényeg a részvétel volt. A szervizben közös tornákat tartottunk, ezeknek remek volt a hangulata. Amikor már nem lehetett közös sport tevékenységet folytatni, a többség akkor is önszorgalomból folytatta a testmozgást, a cég pedig minden héten biztosított zöldség és gyümölcs tálakat a munkatársaknak. Erről egyébként az a döntés született, hogy a jövőben is megtartjuk, mivel nagy örömmel fogadták a munkatársak. Azt valljuk, hogy a jó dolgokat érdemes megtartani és a hétköznapok részévé tenni. Így mostantól minden héten egy nagy egészséges tállal kedveskedik a vállalat a kollégáknak. 

Milyen eredménye volt a kezdeményezésnek?

Van kollégánk, aki több mint 5 kilót fogyott, de ezen kívül is nagyon szép eredmények születtek: a többség 3 kiló körüli súlyfeleslegtől szabadult meg. Azt látom, hogy mivel senki nem érezte magát egyedül és sikerült közösségben csinálni az életmódváltást, mindenkinek megtetszett és így könnyebb is volt. A többség számára nem ért véget a sport és az egészséges táplálkozás márciusban, hanem beépítette a hétköznapjaiba. Volt olyan kolléga, aki eleinte csak sétált, később már kocogott és bár elképzelhetetlennek tartotta, az utóbbi hetekben már azt mondta, hogy kifejezetten megszerette a futást is. A közös síelés sajnos elmaradt, de reméljük, ha a járvány véget ér, egy közös nagy csapatépítéssel megünnepelhetjük az elért eredményeket. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!