Volvo Galéria Magazin

Megérkezett az XC40 Recharge

A Volvo Galéria Budapesthez is megérkeztek a Volvo új elektromos hálózatról tölthető hibrid modelljei. Ezek az autók nagyobb teljesítmény mellett alacsonyabb károsanyag-kibocsátást produkálnak, így nem csak a teljesítményük lett nagyobb, de a környezeti hatásuk is csökkent. A Volvo Galéria Budapesti bemutatótermében megtekintettük az új Volvo XC40 Recharge modelljét Kéri László senior flottaértékesítési tanácsadó segítségével. 

Mi a különlegessége a Volvo-nál a Recharge jelöléssel ellátott autóknak?

A Recharge az vagy Plug-in hibrid tölthető, vagy tisztán elektromos autót jelent a svéd márkánál mostantól. A Plug-in hibrid modell, ami egy villany és benzin hajtású autó, tisztán elektromosan is 45 kilométert tud megtenni és ennyit biztosan tud, mivel kipróbáltam és sikerült ezt a távolságot megtennem vele. Az 50 literes tanknak és a 7 literes átlag fogyasztásnak köszönhetően bőven 600 kilométer felett tudunk autózni egyetlen tankolással. 

XC40 Recharge

Hogyan lehet feltölteni ezt az autót?

Az elektromos csomagtér felnyitását követően a csomagtér padlója alá rejtve található egy, a gyári csomagban foglalt töltő kábel, aminek az egyik vége egy 220W-s fej a másik vége pedig a speciálisan az autóhoz tartozó töltő fej. Van egy másik kábel, amit bárki megvásárolhat a gépjárműhöz, ez az úgynevezett gyorstöltő kábel, ami az úgynevezett type 2-s európai szabvány szerinti 22KW-s töltő oszlopokról körülbelül fele annyi idő alatt tudja feltölteni az autót, mint az egyébként gyári kábel. Ez időben azt jelenti, hogy a csomagban foglalt normál kábellel 3 és fél – 4 óra, míg a gyors töltővel 2 óra alatt fel lehet teljesen tölteni az autó akkumulátorát. 

A legkisebb SUV az XC40, mégis amikor beülünk egyáltalán nem érzem, hogy szűkös lenne?!

Igen, bár a legkisebb modell mégis mind az első ülőhelyek, mind a hátsó lábterek, de a csomagtér is négy ember számára tökéletes kényelmet biztosít bármilyen időtávon és bármilyen távolságra. A 460 literes csomagtér 2 hétre tökéletesen pakolható, ami pedig az utazást illeti, a márka minden prémium karakterét viseli, a technikai felszereltség és a belső anyaghasználat tekintetében is. 

Miért hívhatjuk az XC40-t prémium kategóriás autónak?

Azon túl, hogy az orrán egy Volvo embléma van és ez garancia a minőségére, azon kívül minden olyan opciót és felszereltséget tartalmaz az XC40 és a Recharge modell is, ami a nagyobb csúcskategóriás modellekben is benne van. A vetített kijelzőktől kezdve, a vezetés támogatási rendszereken keresztül, a panoráma tető, vagy a vezeték nélküli töltési lehetőség is elérhető ebben az autóban. 

Akik jelen körülmények között vásárolni szeretnének egy XC40-t, vagy bármilyen más autót, hogyan tehetik meg?

Akinek megfelelnek a készleten lévő típusok, azok napokon belül kigurulhatnak vele a Volvo Galéria Budapest autószalonjából. Annak, aki teljesen egyedi autót szeretne magának összeállítani, annak nagyságrendileg 4-5 hónapot kell erre várnia, hogy egyedileg legyártsák az autóját, de ebben nincs különösebb eltérés a megszokottaktól. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!