Volvo Galéria Magazin

Milyen változások várhatóak a Volvo modelleknél 2022-ben

2022-ben a Volvo jelentős változtatásokkal készül a vásárlói számára. Az első és legfontosabb módosítás, hogy az idei évtől az S60 és S90 sedánoknál, a V90 Cross Country kombinál és az XC60-nál is elérhető lesz az új mild-hibrid hajtáslánc. És továbbra is nagy erővel zaljik a C40 értékesítése. 

Technológia fejlesztésen is átesnek a modellek, majdnem minden autó megkapja az új Android alapú rendszert, aminek sokkal könnyebb és praktikusabb a kezelő felülete a beépített alkalmazásokkal, navigációval és digitális asszisztenssel. Ettől az évtől kezdve eltűnik az autókból a vezetési módválasztó tárcsa és a visszapillantó tükör beépített iránytűje. 2022-ben lényegében a Volvo minden modellje átesik valamilyen fejlesztésen.

Az XC40 Recharge egy olyan verziója kerül az idén bevezetésre, amelyik egy 78 KW-os akkumulátort kap, kettős villanymotorral és összkerékhajtással. Az elegáns és sportos külső marad, amelyet 402 LE-s teljesítmény repít majd az utakon. Belül teljesen bőrmentes utastér került kialakításra a fentarthatóságot szem előtt tartva. Ez a modell volt, amely elsőként kapta a legújabb Android alapú rendszert.

A Volvo S60 három évvel a teljes újratervezés után, most lecseréli a régi T5-ös motort egy új B5-ös mild-hibrid hajtásláncra, 2 literes turbófeltöltős motorral. Az ikerfeltöltéses T6-os motor 2022-ben már nem kapható, de az új S60 Recharge modell kínálatának csúcsát jelentő ikerfeltöltéses T8 plug-in hibrid hajtáslánca méltóan pótolja elődjét. A műszaki fejlesztéseken kívül az S60 néhány új külső festést és kerékkialakítási lehetőséget kap. 

A Volvo S90 2021-ben kapott ráncfelvarrást, most 2022-ben a változások elsősorban a motorháztető alatt következnek be. Ennek megfelelően az S90-nél lecseréli a gyártó a T6 turbófeltöltős és kompresszoros hajtásláncát egy új, ikerfeltöltésű B5 mild-hibrid hajtási rendszerre. Technikai oldalon az Android-alapú belső rendszer csomag jelent újdonságot az utastérben. 2022-ben a standard fényszórómosó fúvókák már nem az alapfelszereltség részei, és a Világítás csomag részét képezik. A továbbfejlesztett légszűrés már nem szerezhető be önálló opcióként, és az Advanced csomag részeként igényelhető az új autókba. 

A V90 Cross Country ugyanazokon a fejlesztéseken esik át, mint az S90 luxuslimuzin. Ez azt jelenti, hogy egy új, ikerfeltöltéses B5 mild-hibrid hajtáslánc váltja fel a régóta fennálló T6 motort. Belül egy új Android-alapú információs és szórakoztató programcsomag váltja fel a korábbi házon belüli Sensus rendszert. A fényszórómosó fúvókák az alapfelszereltségből a Világítás csomagba kerülnek, és a továbbfejlesztett légszűrés már nem önálló lehetőség. 

A tisztán elektromos XC40 Recharge modell is kapott néhány jelentős fejlesztést. Mindössze egy évvel a bemutatása után a nulla kipufogógáz-kibocsátású SUV alapfelszereltségként 360 fokos látószögű parkolókamerarendszert és 12 voltos aljzatot kapott a raktérben.

A Volvo XC60 idén a T5 és T6 motorjait a B5 2,0 literes 4 hengeres mild-hibrid hajtásláncokra cseréli. A 48 voltos hibrid rendszer növeli a hatékonyságot, de még mindig erőteljes turbófeltöltéses teljesítményt nyújt. Esztétikailag az XC60 új külső megjelenést kapott, átdolgozott lökhárítókkal, rejtett kipufogócsövekkel és új kerékkialakításokkal. Belül az új Android rendszer és szabványos vezeték nélküli eszköztöltés található. Hátul pedig az XC60 új alapkivitelű, mozgással aktiválható csomagtérajtó-kioldóval rendelkezik. Más Volvo modellekhez hasonlóan a továbbfejlesztett légszűrő és fényszórómosó fúvókák az önálló felszerelésből az opcionális csomag részeivé válnak.

Az újonnan elrejtett kipufogócsöveken kívül a Volvo XC90 külső megjelenése változatlan marad 2022-ben. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!