Volvo Galéria Magazin

Miért válasszunk gyári tartozékokat..

Talán sosem lesz akkora érdeklődés a belföldi utazások és kikapcsolódási lehetőségek iránt, mint idén nyáron a kialakult helyzetben. A szabadidő sportok és a nagy családdal utazók számára sokszor praktikus kiegészítőkre van szükség, hogy kényelmesen utazhassanak. Hogy milyen lehetőségek közül választhatnak, akik útnak indulnak, Ferencz Gergővel a Volvo Galéria Budapest értékesítési tanácsadójával beszélgettünk.

Milyen lehetőségek közül választhat, aki a kerékpárját magával akarja vinni az utazásra?

Rendkívül praktikus megoldás a vonóhorogra szerelhető kerékpártartó. Még a helyhasználatban is kifejezetten praktikus, mert így könnyebben el lehet helyezni a tárolót, akár a garázsban is. Most már minden Volvo fel van szerelve az elektromos vonóhorog rendszerrel, tehát csak annyi a dolgunk, hogy a csomagtartóban megnyomjuk a gombot kifordul a vonóhorog és arra már lehet is szerelni a tartót. Több opció közül is lehet választani: van 2 kerékpár szállítására alkalmas tartó, és van 3 kerékpár szállító kapacitással rendelkező verzió is, amit ki lehet bővíteni plusz tartóval, így akár egy 4 tagú család is útnak indulhat és hódolhat a kerékpározás adta örömöknek. Szerencsére ezek a tartók minden Volvóval kompatibilisek, teljesen mindegy, hogy egy sedanról, kombiról, vagy akár egy SUV-ról van szó. 

A sima kerékpártartó kompatibilis minden féle kerékpárral?

Nem. Ugyanis az elektromos kerékpárok jóval nehezebbek, ezekhez külön kiegészítőt tudunk ajánlani. Az eBike-okhoz egy speciális, nagyobb teherbírású, erősített kialakítású tárolót gyárt a Volvo, de úgy, hogy odafigyeltek arra a tervezők, hogy a nagyobb terhelés ne jelentsen gondot a vezetési élményben. Ezeknek a tárolóknak egyedi tesztelésük van és az anyaghasználatban is eltérnek a normál kerékpár rögzítőkhöz képest. 

Mennyire nehéz ezeket felszerelni?

Egyáltalán nem nehéz. Van egy kioldó szerkezet, amit ha felhúzunk, megérkezik a vonóhorog, aminek levesszük a kupakját és máris rá lehet helyezni értelemszerűen a tárolót. A kialakításnál és a tervezésnél fontos szempont volt a praktikusság és az egyszerűség is. Mivel több ponton rögzíti a tartó a kerékpárok vázát, a villát és a kormányt, kijelenthető, hogy egy nagyon stabil és biztonságos rögzítő eszközről van szó. A Volvo még arra is gondolt, hogy a kipufogóból kiérkező gázok ne okozzanak kárt sem a tárolóban sem a biciklikben. Ez egyértelműnek hangzik elsőre, de sajnos találkoztunk olyan univerzális kerékpártárolóval, amit feltett az ügyfél és megrongálódtak a biciklik. 

Mivel jobbak a Volvo gyári tartozékai az univerzális eszközöknél?

A gyári tartozékok speciális teszteken esnek át kifejezetten a márka modelljein tesztelve. Jóval nagyobb a teherbírásuk és anyaghasználatukban is a Volvo autóihoz tervezték őket. Most, hogy akció is van a termékekre, még ár-érték arányban is verhetetlenek. 

Milyen tetőboxok közül választhat, akinek nem elég a csomagtér kapacitása?

Itt is igaz, hogy nagyobb a teherbírása a gyári tetőcsomagtartóknak. A felszerelhető boxok is úgy vannak tesztelve és kialakítva, hogy a legkisebb többlet terhet és ellenállást okozzák az autó számára. Biztonsági szempontból is a legmagasabb minőséget képviselik, több ponton rögzíthetőek és több ponton zárhatóak. A tetőcsomagtartók esetében viszont minden Volvo modellhez egyedi kereszttartót gyárt a márka. A boxoknál több típus van, a legnagyobb design boxunk az XC90-re is felszerelhető úgy, hogy akár egy mélygarázsba is le lehet vele állni, fekete és ezüstszínben is kapható. 420, 450 és 520 Literes csomagtartók közül válogathatnak a vásárlók.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!