Volvo Galéria Magazin

Miért érdemes flotta vásárlóknak a Volvo Galéria Budapestet választani

Új autót többnyire céges ügyfelek vásárolnak, az elmúlt években a vállalati szektor fellendülésével a darabszámok is növekedtek, így egyre több kis és középvállalkozás is flotta kedvezménnyel vásárolja meg Volvóját. A Volvo Galéria Budapestnél nem csupán az árral varázsolják el az ügyfeleket, de hogy pontosan mivel is nyújt többet a Galéria versenytársaihoz képest, arról Kéri Lászlóval, az autószalon senior flottaértékesítési tanácsadójával beszéltünk. 

Milyen feltételeknek kell megfelelni, ha flotta vásárlásban gondolkodik valaki?

Flotta vásárló az tud lenni, aki egyszerre legalább három autót vesz, vagy olyan személygépkocsi állománnyal rendelkezik, ahol van legalább 5 darab 4 évnél nem régebbi Volvo kategóriájú autó és itt nem a minőséget, hanem a méretet értjük. Így a városi kisautók kiesnek, de bármelyik sedan, vagy városi terepjáró, esetleg kombi már beleférhet márkafüggetlenül a feltételrendszerbe. Itt elsősorban a Volvo motivációját kell megérteni. Az ügyfél azért kaphat más márkájú autók után is flotta kedvezményt, mert ha bekerül egy Volvo az ő flottájába a svéd márka meggyőződése, hogy ki fog onnan emelkedni és helyet csinál ahhoz, hogy a tulajdonos rájöjjön, hogy a flottájában lévő többi autót is érdemes Volvóra cserélnie. A Volvo a világ egyik legjobb autója, ami minőségében kiemelkedik a piacon, így idővel meglátszik a különbség és helyet követel magának. A flottakedvezmény mértéke attól is függ, hogy ki mekkora flottába teszi be az új Volvót vagy Volvókat és hány autót vásárol nálunk egy naptári éven belül. Magánszemélyeknél azért ritkább, hogy az egész család Volvo-t használ, de azért van erre is példa. A cégek jobban nyomon követhetőek, ezért leginkább rájuk vonatkoznak az ilyen kedvezmények. Azok a vállalati ügyfelek is részesülnek kedvezményben, akik csak egy autót vásárolnak, ők a Business kedvezményt vehetik igénybe. Ezek a vásárlások a Volvo magyarországi eladásainak mintegy 70%-t teszik ki. 

Miért van az, hogy céges vásárlókhoz kerül a Volvo-k több, mint fele?

Akinek van egy cége, vagy bármilyen gazdasági egysége, az autóra fordított költségek egy részét vagy egészét át tudja venni a cég. Márpedig, ha valaki költséget tud generálni, azzal az adójának egy részét az autójára tudja költeni és ez nagy motiváló erő a vásárlók szemében. Jelenleg ott tartunk, hogy a teljes hazai autó állomány mintegy két százalékát adják a Volvók, de arra törekszünk, hogy ez a szám évről évre magasabb legyen. 


Milyen cégek vásárolnak elsősorban a Volvo Galéria Budapestnél?

Elsősorban kis cégek 1-2-3 darab autós vásárlások jellemzőek, de vannak nagyobb multinacionális vállalatok is, akik a Volvo Galéria Budapesten keresztül szerzik be az autó flottájukat. A nagyvállalatok többnyire már nem közvetlenül vásárolnak autókat. Az esetek többségében egy flottakezelőt vagy finanszírozót bíznak meg azzal, hogy bonyolítsa le az autók beszerzését. A cégek egy operatív lízing keretében bérlik az autókat, de itt a gépjármű nem a vásárló tulajdonában van. A felhasználó cégek ilyenkor havi bérletidíjakat fizetnek az autókért, de cserébe minden költséget elrendez a flottakezelő a gépjármű adótól kezdve a biztosításon át, akár a szerviz szolgáltatási díjakat is. Ez a cégek számára azért is remek lehetőség, mert a felmerült költséget egy az egyben le tudják írni az adóból. 

Mit tud a Volvo Galéria Budapest hozzátenni egy flotta vásárláshoz, amit mások nem?

Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy prémium minőséget képvisel maga a bemutatóterem, a szerviz és a benne dolgozó kollégák is. Ha betér hozzánk egy vásárló, nagy valószínűséggel a Volvo teljes palettájáról talál bemutató autót, akár típusban, akár színben, akár felszereltségben. Az autókhoz szükséges tartozékok kiegészítők mind rendelkezése állnak, egyből ki tudja választani, meg tudja nézni és dönteni is tud az ügyfél. A választásban 10 értékesítő kolléga tud szakmailag tökéletesen felkészülten segíteni, mert a rendszeres képzésünkről a forgalmazó folyamatosan gondoskodik. A nagyobb vállalatok számára fontos, hogy megbízható, stabil és tőkeerős vállalatokkal szerződjenek. A Volvo Galéria Budapest ilyen. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!