Volvo Galéria Magazin

Miben rejlik a Volvo „S” osztály titka?

Manapság a Volvo „S” osztály kínálatában az S60 és az S90-es típusok találhatóak meg. Az „S” jelzés a sedan kifejezésből származik és a klasszikus lépcsőshátú 4 ajtós limuzin autóit forgalmazza ezzel a szimbólummal a Volvo. Manapság az emelt hasmagasságú autók és a SUV-k tarolnak a piacon, de Kéri László, a Volvo Galéria Budapest flottaértékesítési tanácsadója szerint azért mégis ez a típus az igazi klasszikus.

Hol kezdődött a Volvo „S” osztályú autóinak története?

Még 1996-ban mutatta be a Volvo az első „S” jelzésű autóját, az S40-et, ami egyből kapott egy V40-es testvért is. Így különböztették meg a 4 ajtós lépcsős hátú verziókat az 5 ajtós kombiktól. Ezt követően 1997-ben jelent meg az S70-es. Egy rövid ideig a régi 960-as Volvo utódjának készült egy S90-es típus, majd 1998-ban jött az S80-as és innentől kezdve lett teljesen általános, hogy minden sedan felépítésű autót az S jelzéssel láttak el és ez azóta sincs másképp.

VOLVO S70 ’96

 Mik az „S” osztály sajátosságai?

A Volvo régen mindig csak sedan-t és kombit gyártott. Nagyon sokáig az egyetlen olyan autógyártó volt, amelyik több kombit gyártott mint 4 ajtós verziót. Az S osztály egyedisége a klasszikus limuzin forma. Kifinomult, elegáns, letisztult formák jellemzik az autókat és igazi üzleti megjelenés. 

Elsősorban ki az „S” osztály célcsoportja?

A típus tökéletesen megfelel az üzleti megjelenésnek, úgyhogy üzletemberek előszeretettel választják. A középkorú férfiak körében nagyon népszerű a statisztikák szerint. Sokan a kényelmesebb beülés miatt váltanak az XC kategóriára, de az igazi üzleti eleganciát a Volvo 4 ajtós limuzinjaiban találja meg a vásárló, ezeknél elegánsabb autót nem lehet elképzelni. Mindazok, akiknek a stílus és az elegancia számít, azok ebben a típusban gondolkodnak. 

Milyen árkategóriában mozognak a típus autói?

Jelenleg két típus az S60 és az S90 közül választhatnak a vevők és ez az árat is behatárolja. Körülbelül 10 millió forintért már lehet venni egy jól felszerelt S60-at, ami nem egy kis autó, kiemelkedik a versenyben a kategória más autóival szemben. A típus érdekessége, hogy dízel verzió nem készül belőle csak benzines és hybrid típusban vásárolható meg. Az S90-es esetében a csúcs felszereltség 25-26 millió forintba kerül, de ez a típus a limuzinok csúcskategóriájában versenyez és luxus körülményeket biztosít vezetője és utasai számára is. Az S90-ből viszont választható dízel meghajtású is. 

Milyen változás várható az „S” osztály típusainál?

Elméletileg 2020-ban az S90 kap némi ráncfelvarrást, részben műszaki, részben pedig külső változtatásokon fog a típus átesni. Az S60-nál nem várható változtatás, mivel minden tekintetben friss a típus, de ez nem jelenti azt, ha valamilyen új fejlesztést ad ki a Volvo, az ne kerülhetne be a 2020-21-es gyártású S60-ba, de radikális változást nem tervez a gyártó. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!