Volvo Galéria Magazin

Egymásra talált Jakupcsek Gabriella és a Volvo XC40

2019 októbere óta Jakupcsek Gabriella a Volvo Galéria Budapest márka nagyköveteként egy Volvo XC40-el járja az utakat. A műsorvezetőnek tavaly ősszel jelent meg új könyve, így több ezer kilométert tett már meg új autójával, mi pedig kíváncsiak voltunk, hogy mennyire találtak egymásra és milyen élményekkel gazdagodott.

Milyenek az első közös élményeid az új autóddal mióta kigurultatok vele a Volvo Galéria Budapest szalonjából?

Először is egy fantasztikus élmény nekem ez a könnyedség, ami ebben az autóban van. Nagyon sokat vagyok úton, nagyon sokat utazom vidékre, úgyhogy nekem nagyon fontos szempont, hogy egy biztonságos autóban üljek. Először is nagyon könnyen kezelhető az autónak a panelje. Az egyetlen, amivel még picit bajlódok az a GPS, de a Waze-t használom és mivel nagyon könnyen összekapcsolható a telefonom az autóval, ezért ez sem jelent igazából problémát. A családban egyszerűen hercegnőnek hívjuk, az autó elnevezése sokat el is mond róla. 

A családban mennyire fogadták örömmel az új autót?

Nagyon. A fiúk már messziről nézegették. Mindenki ment vele először egy kört, aztán a fiam elkérte és egyből el is ugrott vele Ausztriába, és amikor hazaért láttam, hogy nagyon beleszeretett. Azóta bárhova megyek, felajánlom a családnak, hogy jöhetnek velem, hogyha akarnak és előszeretettel csatlakoznak is. 

Amikor többen utaztok mi a tapasztalat, hogy csak a sofőrnek vagy az utasoknak is kényelmes az XC40-es?

Nagyon kényelmes és tágas az autó. Kívülről szerintem kisebbnek tűnik, mint amit belülről tud. Én az utazásaimra borzalmasan nagy mennyiségű csomagot pakolok bele és könnyedén elfér benne minden. Voltam már az autóval síelni, most is tervezünk egy hosszú utat nagyon sok csomaggal, úgyhogy egy újabb teszt elé állítjuk az autót. De nincs kétségem, hogy megoldjuk és egy igazi közös élmény lesz az utazás. 

Az új könyved most jelent meg és emiatt is sokat járod az országot. Tapasztaltál bármilyen nehézséget a hosszú utak alkalmával?

Semmit, sőt a vezetés támogató rendszereknek köszönhetően teljes biztonságban érezhettem magam, ami hatalmas segítség volt a késő esti vezetéseknél, mert a korábbi autóim nem tudtak ilyet. Tudom, hogy van, akit zavar, ha az autója beleszól a vezetésbe, de engem ezek kifejezetten segítenek és támogatnak. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy bár női szempontnak tűnhet, de bárki számára hasznos az, hogy rettenetesen jól pakolható az autó. Annyira jól van a csomagtér elosztva, hogy semmi nem csapódik, vagy gurul el benne, hogy a táskám könnyedén fel tudom akasztani és bele tudok kényelmesen nyúlni, ha akarok. Ezek apróságok, de nekem sokat számítanak. 

 Mi az, amivel többet nyújt az eddigi autóidhoz képest az XC40-es?

Ami nekem nagyon szembeötlő és amit az első pillanattól érzek, az a rugózása. A magyar utakon az eddigi autóim kivétel nélkül keménynek bizonyultak és szétráztak. Az XC40-nek teljesen mindegy milyen úton halad, egyszerűen siklik. Az autópályán szinte minden autó képes szépen siklani, de a Volvo XC40, amikor lemegy az útról még akkor is könnyedén vezethető és meg se érzem benne a rögös útviszonyokat. Vannak olyan prémium kategóriájú autók, amelyeknek például nagyon bonyolult a kezelhetőségük és a műszerfaluk, de a Volvo ebben is az egyszerűséget és a könnyen kezelhetőséget helyezte előtérbe, ami nekem nagyon fontos.  

Mennyire vetted észre azt, hogy megnézik az autódat?

Az autóm egy igazán feltűnő jelenség, mert piros a belseje, úgyhogy bőven akadnak, akik megnézik. De például gyakran járok olyan helyre, ahol sok nő van és ott is rendszeresen szóvá teszik, hogy milyen szép az autó. Egy nőnek szerintem nagyon fontos amúgy is, hogy esztétikus legyen az autója és az XC40 kifejezetten szép, megakadnak rajta a tekintetek. 

Milyenek az új könyvedről az első visszajelzések, hogyan fogadta a közönség?

Aki az első két könyvet olvasta, azoknál azt látjuk, hogy nagyon szeretik ezt a kötetet is. Az első eladási számok arra utalnak, hogy nagyon tetszik az olvasóknak. A könyv a nagy döntésekről szól, amelyeket meg kell hoznunk az életünkben és én olyan történeteket írok meg, amelyek mások történetei, de amelyekből én magam tudtam profitálni a saját életemben és felteszek olyan kérdéseket, amelyeket szerintem, ha valaki elolvassa ezt a könyvet akkor talál párhuzamot velük a saját életében. Talán tudok vele segíteni abban, hogy az olvasó vegyen egy nagy levegőt és hozza meg a fontos döntéseket. Azt gondolom, hogy az is egy nagy döntés, hogyha valaki nem dönt. Annyi mindent lehet tanulni mások példáiból, hogy engem mindig az izgat, amikor valakivel beszélgetek, hogy az az út, amit megtett, az mire tanította meg az életében és így én is tanulhatok belőle.

A problémákhoz másképp állunk harminc évesen, negyven évesen és ötven évesen is. Időről időre a lényeges döntéseinket újra kell gondolni, én is így teszek, legyen szó szerelemről, válásról, erkölcsi kérdésekről, szabadságról, árulásról, barátságról. Amikor leadtam a könyvet, hirtelen annyi minden történt a közéletben, hogy azt éreztem, a csudába ennek még lett volna benne helye, de talán majd legközelebb. Örülök annak, hogy a könyvemet népszerűsítő országjáró turnéra a Volvo Galéria Budapest jóvoltából társam lett ez a csodás Volvo XC40-es.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!