Volvo Galéria Magazin

Megérkezett a Volvo valaha volt legnagyobb modellje

Megérkezett Magyarországra a Volvo valaha volt legnagyobb méretű autója az EX90, ami több, mint 5 méter hosszú. A grandiózus autó bemutatóján természetesen ott volt a Volvo Galéria Budapest is, ahol a márka új zászlóshajóját Kéri László, az autószalon senior flottaértékesítési tanácsadója mutatta be.

A Thor kalapácsa LED fényszórók még tovább fejlődtek ennél a modellnél, hiszen kaptak egy olyan extra funkciót, ami tökéletesen bevilágítja a kanyargós utat. Az autó egyik legnagyobb újdonsága a LIDAR technológia beépítése, ami pásztázza az autó környezetét és a vezetés támogató rendszerrel összedolgozva a balesetek nagy részét kizárja és várhatóan több, mint 20 százalékkal csökkenti a bekövetkezett balesetek számát.

Az autó belső tere teljes mértékben bőrmentes, a kárpitok mind vagy újrahasznosított, vagy pamut anyagból készülnek. A középkonzolra került egy hatalmas álló képernyő, ami számos funkcióval lett ellátva, melyről vezérelhető az autó minden funkciója. Egyetlen fizikai gomb található az autóban, az audio rendszer hangerejét és indítását szabályozó gomb. A váltó középről a kormány jobb oldala mögé került. A nagy kijelzőn kívül egy kis információs kijelző található még a műszerfalon a kormány mögé elrejtve.

Az autó panoráma tetővel rendkívül impozáns és az amúgy is grandiózus autóban még nagyobbá teszi a tér élményt. A könyöklő alatti rakodó tér egy, két állásos kialakítást kapott, mely mellett az egész autóban számos praktikus tároló található.

Az EX90 egy valódi 7 üléses terepjáró, amelyben természetesen a 6-7 ülés tetszés szerint lehajtható és egyetlen gombnyomással variálható. Az autó 5 személyes használat esetén hatalmas csomagtérrel rendelkezik. A csomagtér tálca alatt van egy kisebb tároló rekesz, ami az autóba szánt kiegészítő eszközök tárolására tökéletesen alkalmas. Ahogy az már megszokott, pótkerék nincs az autókban, csak a kerékjavító szett található meg a csomagtértálca alatt.

Amennyiben az EX90 felkeltette az érdeklődését, keresse fel a Volvo Galéria Budapest munkatársait elérhetőségeink valamelyikén:

Telefon: +3615553555
Email: vgaleria@volvogaleria.hu

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!