Volvo Galéria Magazin

Magyarországra érkezett az EX30

Megérkezett Magyarországra a Volvo legújabb kompakt teljesen elektromos városi szabadidő járműve az EX30. A bemutatón hatalmas népszerűségnek örvendett az autó, de hogy ez minek köszönhető, arról a Volvo Galéria Budapest senior flottaértékesítési tanácsadója, Kéri László mesélt nekünk.

A Volvo EX30 4 méter és 23 cm hosszú kompakt, sportos, fiatalos és emellett rendkívül dinamikus gépkocsi. A modell rendkívül ízléses és letisztult arculatot kapott a tervezőktől, ami nem nélkülözheti a Volvók védjegyének számító Thor kalapácsára hasonlító LED fényszórókat. 18-19 vagy, akár 20 colos kerekekkel is lehet rendelni.. A kocsi orr részének az alja olyan műanyag borítást kapott, ami segít megvédeni és elrejteni az autót érő leggyakoribb apró sérüléseket. Az autó külsejének tervezésekor kiemelt szempont volt, hogy minél kisebb legyen a légellenállása ezzel is növelve a lehetséges hatótávot. Nem csak az autó hátuljában, de a motorháztetőben is találunk egy 7 literes kis csomagteret, amiben az autó töltő kábele mellett az elakadásjelző háromszöget, vagy más kisebb dolgokat is be tudunk tenni.

Az EX30 minden választható belső kárpitja bőrmentes, mivel a gyártó teljes mértékben törekszik a fenntarthatóságra, így inkább az újrahasznosított anyagokat részesíti előnyben. Újdonságként a műszerfal és a szélvédő közé be lett építve végig egy soundbar, ami nem csak elképesztően designe-os, de még rendkívül jól is szól. Az autó vezérlő felülete a nagy középkonzoli kijelző, amiről kiválóan kezelhető az autóval együtt járó minden kényelmi funkció. Ahogy a nagyobbik elektromos típusnál, így itt is eltűnt középről a váltó, amely felkerült a kormány mögé. A könyöklő és a középkonzol egy rendkívül praktikus, jól pakolható és modern megoldást kapott. A vezérlő központ alatti tároló rekeszben két telefon vezeték nélküli töltésére is lehetőség van. A kesztyűtartó praktikusság szempontjából az anyósülés helyéről a középső kijelző alá került kialakításra, így a jobb első lábtér is jelentősen növekedett. A panoráma üvegtető segít abban, hogy a belső teret még tágasabbnak érezzük és emellett hő és UV védelemmel látták el. A belső tér amellett, hogy illeszkedik a svéd letisztult ízlésvilágba, fiatalosabb és lendületesebb érzést kapott és kiegészült a rejtett LED világításokkal, amiknek köszönhetően igazán exkluzív hatást kelt. A kormány sportos, kissé négyszögletes kialakítást kapott az összes vezetéstámogatási rendszer vezérlésének lehetőségével.

Az EX30 csomagtere elektromos gombnyomással zárható és dupla rekeszes belső kialakítást kapott, aminek köszönhetően egy egyszerű mozdulattal, akár a nagyobb bőröndök elhelyezésére is alkalmas lehet. A csomagtartó alatt nincs pótkerék, hanem a ma már elterjedt defekt javító készlet van elhelyezve.

Amennyiben az EX30 felkeltette az érdeklődését látogasson el a Volvo Galéria Budapest autószalonjába, vagy érdeklődjön a weboldalunkon található elérhetőségeink valamelyikén.

INFORMÁCIÓ KÉRÉS

Telefon: +3615553555
Email: vgaleria@volvogaleria.hu

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!