Volvo Galéria Magazin

Major László Sándor kiállítása a Volvo Galéria Budapestnél

A Volvo Galéria Budapestnél a svéd remekművek mellett számos hazai művész páratlan alkotását is megtekinthették látogatóink az elmúlt évek során. Idén is folytatjuk hagyományunkat és hónapról-hónapra új hazai művészeknek biztosítunk lehetőséget, hogy alkotásaikat megmutathassák a nagyközönség számára. Mi így kívánjuk támogatni a hazai művészetet már több, mint 20 éve. Szeptembertől Major László Sándor kiállítását tekinthetik meg Nálunk.

Major László Sándorról

1964-ben Budapesten születtem. Pályámat villanyszerelőként kezdtem, majd több szakmát tanultam. Legmagasabb végzettségem: mérlegképes könyvelő. Egész életemben fúrtam, faragtam, alkottam. Szeretem, ha lágy mozgás van a közelemben. Gyerekkorom egyik kedvenc játéka volt a pohárból ívó bólogató kacsa. 

A művészet felé az első lépést akkor tettem meg, amikor a gyermekruha üzletünk kirakatába vevőcsalogató izgő-mozgó szerkezeteket készítettem.  (Szárnyait lengető madár, integető hóember, stb..) Egy kiállításon, egy francia kinetikus szobrász munkái irányt mutattak, hogy min változtassak, hogy készítményeim egy lakás díszei lehessenek. 2005-től egyéni, illetve csoportos kiállításokon veszek részt. A művészet irányába csak később köteleződtem el, amikor egy betegség teljesen átrendezte az életemet. Hónapokig lábadoztam, terveztem, megszületett a fénylő képek ötlete. Úgy döntöttem, hogy a hobbimat a művészet magasságába emelem, és ehhez festeni tanulok. Eleinte könyvekből, videókból, majd elismert festők segítségét kérve. Első mesterem, dr. Kesztyűs Ferenc képzőművész, az impresszionista irányzattal ismertetett meg. Majd Andreé Annamária realista festőművésztől tanultam. Azonban egyikben sem éreztem a helyét az izgő-mozgó szerkezeteimnek. Rövidesen rátaláltam Terdik Szilvia festőművészre, aki az absztrakt világába kalauzolt el. Megmutatta azokat a lehetőségeket, struktúrákat, színhatásokat, melyek teret adtak fénylő-forgó szerkezeteimnek, ahogy ezeket egy festménybe integrálhatom. Emellett művésztelepen, neves művészektől tanultam. Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Zsűrizett alkotásaim is vannak. Kiállított festményeimet Krúdy Gyula díszoklevéllel ismerték el.

Múzsám a forgás: A forgás, a keringés az univerzum meghatározó mozgása. Szinte mindenütt jelen van, a legkisebbtől a leghatalmasabbig, egyben civilizációnk egyik alappillére, hasonlóan a tűzhöz. Azonban a tűz kihunyóban van, folyamatosan veszít jelentőségéből. Ellenben a forgás egyre nagyobb teret nyer. Technikánk túlnyomó részéből nélkülözhetetlen. Munkáimmal a forgásra, annak jelentőségére hívom fel a figyelmet, ahogyan Én látom, mozgással, színekkel, fénnyel. 

Web-oldalam: www.aktivkepek.hu                 Elérhetősége: 06 30 416-37-02

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!