Volvo Galéria Magazin

Ha még idén szeretne egy új Volvo-t, itt a remek lehetőség

Az elmúlt évek történései teljesen felborították a piacokat és ez hatással volt az autóiparra is. Sok autógyártó esetében több, mint egy évet, akár éveket kell várni egy új autóra. A Volvo az elmúlt időszakban is arra törekedett, hogy lépést tudjon tartani a vevők igényeivel,így a Volvo Galéria Budapestnél most egy rendkívüli lehetőség keretein belül számos modell esetében még az idén átvehető új autók váltak elérhetővé. A részletekről Propszt Gábort, a Volvo Galéria flottaértékesítési tanácsadóját kérdeztük. 

Mióta áll fenn az a helyzet, hogy hosszabb időt kell várnia egy vásárlónak az új autójára?

Nagyjából másfél-két éve kezdődött el kialakulni ez az állapot. A covid megjelenésével egy időben az alkatrészek és az anyagok ellátásai és a ma már mindenki által jól ismert chip hiány begyűrűzött, ami ahhoz vezetett, hogy az autóiparban jelentősen megnőttek a várakozási idők. Vannak arra utaló jelek, hogy az iparág kilábalhat ebből a helyzetből és javulhatnak a tendenciák, de korai lenne megmondani, hogy ez a valóságban mikor következhet be. A Volvo egyébként az autógyártók közül még így is kiemelkedik, mivel a mai napig, akár fél éves gyártási idővel is tudunk autókat biztosítani, ami szinte egyedülálló a piacon.

Milyen típusok érkeznek még idén a Volvo Galéria Budapesthez, amikből tudnak válogatni a vásárlók?

Vannak azonnal elérhető készletről is megvásárolható modelljeink több XC90-es és S90-es, ezek gyakorlatilag azonnal vagy maximum pár héten belül átvehetőek és folyamatosan érkeznek be XC60, S60 és V60-as modellek is hozzánk. 

Mennyire vannak a deviza mozgások nagy hatással a Volvo-k áraira?

Aki most vásárol, vagy rendel autót az kizárhatja annak a lehetőségét, hogy drasztikusan emelkedjen az autójának az ára. A többi autógyártóhoz képest egyébként a Volvo vásárlók ilyen szempontból is előnyben vannak, hiszen a svéd gyár májusban emelt árakat utoljára és mivel svéd koronában számolják az árfolyamot, így az euro, dollár-forint árfolyamváltozás nem érintette az autók árait. 

Milyen felszereltségű autók, érkeznek most készletre? Van olyan köztük, aminek a specifikációján még változtathat a vevő?

Igyekeztünk minden igényt kielégítő felszereltségű autókat összeállítani, amik az elmúlt évek vásárlói visszajelzéseinek megfelelnek, hiszen látjuk, hogy a vevők nagyrésze milyen igényekkel érkezik hozzánk, így a készletre érkező autóink is ennek megfelelően lettek összeállítva. Vannak még olyan típusok is, amelyek szinte teljes mértékben konfigurálhatóak, így még az idei beérkezés előtt a vásárló az igényeire szabhatja az autóját. 

Mit kell tennie annak, aki részletesebb tájékoztatást szeretne az elérhető modellekről és az esetleges konfigurálhatóságról?

Elsősorban azt javasolnám, hogy fáradjon be hozzánk, a Volvo Galéria Budapest bemutatótermébe, és egyeztessen valamelyik értékesítő kollégával. Ha csak gyors tájékoztatást szeretne, akkor telefonos vagy emailes elérhetőségeinken is várjuk az érdeklődéseket.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!