Volvo Galéria Magazin

Lélegezz tisztább levegőt a Volvókban a legmodernebb légtisztító technológiák segítségével

Az Egészségügyi Világszervezet és az Allergia Világszervezet adatai szerint az allergia, az asztma és a légszennyezettség emberek százmillióit érinti negatívan szerte a világon.

Éppen ezért a Volvo Cars lépéseket tesz annak érdekében, hogy ügyfelei számára folyamatosan jobb levegőminőséget kínáljon legújabb autóiban a legmodernebb légtisztítás révén, segítve az embereket a tisztább levegő belélegzésében.

A Volvo Cars hisz abban, hogy a tiszta levegő számos előnnyel jár a személyes egészség és biztonság szempontjából, és autói fejlesztése során továbbra is további fejlesztéseket fog végrehajtani ezen a területen.

VOLVO Levegő minőség

Az Advanced Air Cleaner, amely az új 90-es és 60-as sorozatú modelleken elérhető legújabb légtisztító technológia részét képezi, az Allergy Standards Limited (ASL) TANÚSÍTVÁNYA asztma- és allergiabarát , eltávolítja a fű, fa és gyom pollen allergének akár 99,9 százalékát a beáramló levegőből.

Az Allergy Standards Limited (ASL) egy független tanúsítási program, amely segít a fogyasztóknak azonosítani azokat a termékeket, amelyek alkalmasak asztmás és allergiás betegek számára.

„Azzal, hogy segítünk ügyfeleinknek Volvóik levegőminőségének javításában, segítünk csökkenteni a levegőszennyezéssel, az allergénekkel és a finom részecskékkel kapcsolatos egészségkárosító hatásokat” – mondta Dr. Maria Bernander, a Volvo Cars utas-egészségügyi hatásainak szakértője. „A személyes egészségügyi előnyök mellett a tanulmányok kimutatták, hogy a tisztább levegő a koncentrációt is fokozhatja, ami segíthet jobban összpontosítani vezetés közben.”

Sőt, a legújabb Volvo modellek vezetői képesek lesznek felmérni, hogy meg kell-e tisztítani a levegőt autójuk utasterében olyan folyamatosan frissülő adatok segítségével, amelyek az autó központi kijelzőjén mutatják a tényleges kültéri pollen- és levegőminőségi szintet. Ezzel a házon belül fejlesztett alkalmazással a Volvo Cars az első autógyártó, amely lényegében azonnali adatokat szolgáltat a kültéri pollenszintről a járművezetőknek.

„Autóink légtisztító funkcióinak rendszeres tesztelésével és fejlesztésével kényelmesebb és egészségesebb vezetési élményt kínálva növelhetjük versenyelőnyünket” – mondta Anders Löfvendahl, az utastér levegőminőségével foglalkozó műszaki szakértő és a funkciók tulajdonosa.

A vállalat legújabb légtisztító technológiájával felszerelt autóiban egy 2020-ban, világszerte elsőként a Volvo autókba bevezetett érzékelő is tartozik, amely méri a PM 2,5 szintet az utastérben, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy összehasonlítsák ezeket a külső szintekkel.

A levegőben lévő finom részecskék mennyiségét jelző PM 2,5 szint a levegő minőségének széles körben használt mérőszáma. Világszerte sok városi terület szenved az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott szintet meghaladó PM 2,5-szinttől, ami kihangsúlyozza a hatás minimalizálásának szükségességét.

A Volvo Cars Advanced Air Cleanerjében található szintetikus szál alapú szűrőnek és ionizációnak köszönhetően a PM 2,5 részecskék akár 95 százaléka is távol marad az utastérben a 60-as és 90-es sorozatú modelljeinkben.

Ezenkívül az Advanced Air Cleaner képes eltávolítani a levegőben terjedő vírusok több mint 97 százalékát, amelyek a légszűrőn keresztül próbálnak bejutni az utastérbe, és akár 95 százalékban eltávolítja a járműben meglévő vírusszinteket. Az OFI független osztrák kutató- és vizsgálóintézet legutóbbi tesztjei azt mutatják, hogy szűrőjének és ionizátorának vírusszűrési hatékonysága rendkívül hatékonnyá teszi a technológiát a levegőben terjedő vírusok ellen.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!