Volvo Galéria Magazin

A tisztán elektromos C40 Recharge folytatja a Volvo ötcsillagos sorozatát az Euro NCAP biztonsági tesztjén

A tisztán elektromos Volvo C40 Recharge ötcsillagos biztonsági besorolást kapott a 2022-es Euro NCAP-teszteken, ezzel csatlakozott testvéreihez a Volvo Cars sorozatban, és ma az egyik legbiztonságosabb autó az utakon.

Az értékelés folytatja a Volvo Cars ötcsillagos sorozatát az Euro NCAP teszteken, mivel minden ma forgalmazott Volvo modell öt csillagot kapott a megfelelő Euro NCAP értékelésében.

A C40 Recharge különösen jó eredményeket ért el az utasbiztonsági és a vezetőt segítő rendszerek terén, amelyet kategóriájában az egyik legszélesebb körű szabványos biztonsági ajánlat segített. Sok más forgatókönyv mellett ezek a biztonsági technológiák segítenek a vezetőknek észlelni és elkerülni az ütközéseket, a sávjukban maradni, és csökkenteni a véletlenül ráfutásos ütközések mértékét.

Malin Ekholm a Volvo Cars Biztonsági központjának a vezetője az eredményt követően nyilatkozott: 

Mindig az a célunk, hogy vezető szerepet töltsünk be a biztonság terén. Ez azt jelenti, hogy minden autónkban betartjuk a szigorú biztonsági előírásokat, amelyeken rengeteget dolgoztunk és fejlesztettünk az idők során. Nem számít, melyik Volvót választja, Ön és szerettei a piac egyik legbiztonságosabb autóját vezetik.

A 2021-ben bemutatott C40 Recharge a Volvo Cars második teljesen elektromos modellje. A következő években a Volvo Cars egy teljesen új, tisztán elektromos autók családját tervezi bevezetni, ami az iparág egyik legambiciózusabb villamosítási terve.

A Volvo Cars volt az első olyan autógyártó, amely elkötelezte magát a teljes villamosítás mellett, és célja, hogy 2030-ig kizárólag tisztán elektromos autókat adjon el. Már 2025-re az a cél, hogy globális forgalmának felét tisztán elektromos autók adják. A Volvo Cars azon törekvését tükrözi, hogy vezető szerepet töltsenek be a biztonság terén, a Volvo modellek következő generációja a biztonság terén is új mércét kíván felállítani.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!