Volvo Galéria Magazin

Jakupcsek Gabriellának az álla is leesett a Volvo XC40 Recharge-tól

Jakupcsek Gabriella már évek óta a Volvo Galéria Budapest márka nagykövete. Egy ideje, egy hybrid XC40-el teszi meg a kilométereket országhatáron innen és túl, de már régóta szerette volna kipróbálni, milyen lehet egy tisztán elektromos autót vezetni. A Volvo Galéria jóvoltából most, ha csak egy hétvégére erejéig is, de lehetősége adódott kipróbálni az új Volvo XC40 Recharge-ot, amitől az álla is leesett. Hogy miért, arról ő mesélt nekünk. 

Milyenek az első elektromos autós tapasztalataid?

Egy gyönyörű őszi hétvégén volt szerencsém a családommal kipróbálni a Volvo XC40 Recharge-ot. Nem volt kérdés, ha már nálunk van az autó, akkor mindenképpen valami természetközeli helyet vegyünk célba. A terv az volt, hogy kipróbáljuk mit tud az autó élesben és ne csak a városban autózzunk vele. Őszinte leszek, az állam is leesett attól, ahogy gyorsul ez az elektromos autó. Akkora erő van benne, hogy tulajdonképpen nem is tudom, hol lehetne megfelelően kihasználni. Számomra rendkívül váratlan élmény volt ezt az autót vezetni. Az ereje, a könnyedsége, a csendessége, a gyorsulása tényleg páratlan élmény. Bárki, akinek kétsége van afelől, hogy miért érdemes elektromos autóra váltani, annak ne legyen, mert elképesztő élményt nyújt. 

Hogyan barátkoztál, meg azzal, hogy nincs hangja az autónak?

Nekem már az én autóm is furcsán csendes ahhoz képest, hogy előtte egy teljesen egyszerű benzines meghajtású kocsit vezettem, de ez a teljesen elektromos változat valóban rendkívül különleges, hogy semmilyen zajjal nem jár. 

Jelentett problémát a hétvége alatt az autó hatótávolsága?

A Volvo XC40 Recharge már szerintem jóval túlmutat egy városi kis elektromos autó képességein. Maga az elektromos autó használat a tulajdonost egy tudatosabb működésre készteti, de szerintem ez nem baj. Ma már rengeteg helyen van lehetőség töltésre, vagy akár gyorstöltésre is, de ennek az autónak több száz kilométer a hatótávja, így nyugodtan el lehet indulni egy hosszabb útra is anélkül, hogy azon kéne gondolkodni, hogy hol lesz egy töltő. Magyarországon belül nincsenek akkora távolságok, amiket ez az autó ne tudna megoldani. Mi a családdal kirándulni voltunk és aktívan használtuk három napig, ez idő alatt az autót egyszer sem kellett feltölteni. 

Szerinted az elektromos autózás a jövő?

Szerintem egyértelműen. Ahogy épül és fejlődik köré az infrastruktúra, ez teljesen természetes lesz. Nem kérdés, hogy környezettudatossági szempontból, kényelmi és élmény szempontból is ez a jövő megoldása. A Volvo nagyon jó döntést hozott azzal szerintem, hogy ebbe az irányba halad és már csak az a kérdés, hogy tudja még egyszerűbbé, még hatékonyabbá tenni a technológiát. De a svédek már sokszor bizonyították, hogy mindenre van jó és praktikus megoldásuk. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!