Volvo Galéria Magazin

Jakupcsek Gabriella és a Volvo XC40 nyári kalandjai

Jakupcsek Gabriella általában repülővel megy családjával nyaralni, de a vírushelyzet miatt idén úgy érezték biztonságosabbnak, ha autóval utaznak. A Volvo Galéria Budapest márkanagykövete új könyvének turnéján már bejárta a fél országot Volvo XC40-ével, de most arra voltunk kíváncsiak, hogy nyáron milyen új közös kalandokban vettek részt, ahogy a műsorvezető hívja a ,,Hercegnővel”.

Hogyan sikerült ez a furcsa nyár, merre jártatok a családdal?

Megpróbáltuk kihasználni a lehetőségeket, amiket ez a nyár rejtett magában, de ha őszinte akarok lenni nem is nagyon volt kedvünk repülőre ülni. Inkább olyan úticélokat választottunk, amiket autóval könnyedén meg lehet közelíteni. Más helyzetben kézenfekvőbb és vonzóbb lett volna elrepülni valami távoli helyre, de ezen kár lenne most sopánkodni. Először Szlovéniába mentünk, és onnan egy kis időre Olaszországba. Inkább a kirándulások voltak most a nyaralás középpontjában, így a Volvo XC40, amit a Volvo Galéria Budapesttől kaptam, megcsodálhatta a hegyeket, de látta a tengert is. Bár kicsinek tűnik, de a nyaralás tanulsága is az volt, hogy nagyon jól pakolható és rengeteg csomagot képes elnyelni a csomagtér. Borzasztóan élveztük az utazást ,,Hercegnővel”, mert mi a családban csak így hívjuk. Még a pandémia előtt nagyon sokat jártam az autóval vidékre és abban bízom, hogy ősszel folytathatjuk közös útunkat. Most olyan időszakot élünk, amikor egyértelműen megnőtt a jelentősége annak, hogy milyen autónk van, milyen autót vezetünk, hiszen több időt töltünk az utastérben, mint eddig bármikor. 

Mennyire volt kényelmes az XC40 a hosszú utakon?

Én derékfájós vagyok, de ennek az autónak olyan ülése van, hogy semmi problémám nincsen sok száz kilométer megtétele után sem. Túlzás nélkül állíthatom, hogy gond nélkül tudok vezetni 6-8 órát úgy, hogy nem fáradok el és nem érzem úgy magam amikor kiszállok, mint akit összevertek. Volt egy utazásunk, ami előtt felmerült, hogy a háztartásunkban lévő két autó közül melyikkel menjünk. Bizony az XC40 nyerte ezt a meccset és a férjem is belátta, hogy jobban járunk, ha a Volvo-t választjuk az ő autója helyett. 

Mit tapasztaltatok milyenek a körülmények most a környező országokban?

Szlovéniát én csak dicsérni tudom. Nagyon tetszett, hogy a szabályokat konzekvensen betartják. Ha nincs folyamatos ellenőrzés az emberek, akkor hajlamosak lazítani a korlátozásokon, de a szlovének a tengerparton is és minden vendéglátó egységben a megfelelő szigorú óvintézkedések mellett, nagyon vigyáztak a biztonságunkra. A szállodák feltöltöttsége mindössze 30%-os volt, mert a szabályok és a biztonság ezt követelték meg, de így is lehetett nyaralni. Az olaszok a habitusukhoz képest szintén sokkal óvatosabbak voltak, mint korábban, de ott azért érezhető volt, hogy lazábban veszik már a védekezést. Remélem, hogy a körülmények nem romlanak tovább jelentősen és ősszel folytathatjuk a könyv turnét és még sok-sok kilométert megtehetünk közösen a Volvo XC40-el.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!