Volvo Galéria Magazin

Idén a Down Alapítványnak szervez gyűjtést a Volvo Galéria

Hosszú évek óta szervez karácsonykor gyűjtést a Volvo Galéria Budapest, és bár a koronavírus-járvány miatt idén elmaradt a szokásos Luca napi karácsonyi rendezvény, csapatuk szeretné, ha idén is mosolyt tudnának csalni olyanok számára, akiknek nagy örömet okoz a legegyszerűbb ajándék is. A Down alapítvány részéről Dr.Gruz Katalin mesélt nekünk arról, mivel foglalkoznak és kiknek szereznek örömet azok, akik valamilyen ajándékkal kedveskednek a szervezet számára. 

Mivel foglalkozik pontosan a Down alapítvány?

Mindennel, ami a down szindrómás gyerek megszületésétől a felnőtté váláson át az öregkorig elkíséri az ebben a betegségben szenvedőket. Szolgáltatások formájában segítjük a családokat és magukat a sérült embereket felnőtt korukban. Ez egy szolgáltató alapítvány, ami azt jelenti, hogy szolgáltatásokkal állunk a családok és a felnőtt értelmi fogyatékos emberek rendelkezésére. Olyan szolgáltatásokat nyújtunk, amire nekik szükségük van. A gyerek születésekor a szülőknek tanácsra van szükségük, sorstársi mellé állásra van szükségük, amit tőlünk megkapnak. 

Budapesten, vagy országosan működik az alapítvány?

Az egész országot felölelően végezzük a tevékenységünket. Teljeskörű segítségnyújtást tudunk nyújtani a családok számára abban, hogyan tudják kezelni ezt az élethelyzetet. A korai fejlesztéstől az orvosi ellátáson keresztül, nálunk az alapítványnál ezt igénybe is vehetik. 

Milyen forrásból tudják támogatni a családokat?

Ezek a szoláltatások nagyon sokszor adományokból valósulnak meg, ezért nagyon örültünk neki, amikor a Volvo Galéria megkeresett minket, hogy szeretne minket támogatni, mert erre mindig nagy szükség van azért, hogy az egész szolgáltatási rendszert fent tudjuk tartani, ami a gyerekkortól egészen a felnőttkoron át az idős korig elkíséri a sérült embereket és a családjukat. A felnőtt korú támogatottjaink számára munkát biztosítunk, lakhatást biztosítunk, úgynevezett támogatott lakhatás formájában, amivel tulajdonképpen a svéd modellt követjük. Ott tanultuk meg, hogy kell ezt csinálni, ezelőtt 30 évvel. 

Ha jól tudom, ajándékot kapnak Önöktől, azok, akik támogatják az alapítványt?

Igen. Az ajándékok a Down Alapítvány Kézműves Műhelyéből kerültek ki, onnan hoztuk őket. Minden egyes darabot maguk a fogyatékkal élő down szindrómás emberek készítettek és elhoztuk ide őket a Volvo Galériába, hogy ezekkel köszönjük meg a segítséget. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!