Volvo Galéria Magazin

Felemás zokniban a dabasi kézisek a Down szindrómásokért

Partner csapatunk a Dabas VSE NBI-es kézilabda csapata is csatlakozott a hétvégi hazai bajnoki mérkőzésükön a Volvo Galéria Budapest kezdeményezéséhez.

A hétvégi Csurgó elleni első osztályú bajnoki mérkőzésen felemás színű zoknival hívták fel a figyelmet az elfogadásra. A mérkőzés kezdő dobását a 4 éves Karvai Mátét és apukája végezte el a közel 800 fős publikum álló tapsa mellett.

Március 21-én hétfőn volt a DOWN-szindróma világnapja. Világszerte fontosnak tartják, hogy a világnapon keresztül felhívják a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira, az elfogadásra és a bennük rejlő lehetőségekre.

Miért fontos a világnap!?

Az ünnep célja, hogy jobban felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet. 2012-től kezdődően az ENSZ felhívja minden tagállamát, a nemzetközi szervezeteket, valamint a civil társadalmat, hogy ünnepeljék meg a Down-szindróma világnapját, és aktívan járuljanak hozzá, hogy a társadalom felfigyeljen a Down-szindrómásokra. Ez hatalmas lépés a Down-szindrómások, családtagjaik, az értük dolgozók és mindenki számára, aki azt szeretné, hogy a Down-szindrómások életminősége javuljon és emberi jogaik ne sérüljenek.

Fotók: Szegfi Csenge – DabasHandball.hu

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!