Volvo Galéria Magazin

Annoni Zita: Ha lehetne vissza se adnám

A Volvo Galéria Budapest márka nagykövete Annoni Zita egy Volvo XC60-as büszke használója, de amikor meglátta az új C40 Recharge-ot nagyon szerette volna kipróbálni, mi pedig lehetővé tettük ezt neki. Az első teljesen elektromos Volvo élményéről pedig ő maga mesélt nekünk. 

Hogy telt a közös hétvége az új Volvo C40-el?

Ahogy szokták mondani a jót könnyű megszokni, úgyhogy nem kellett túl sok idő, hogy ráérezzek, milyen nagyszerű élmény vezetni ezt az autót. Használtuk hosszú és rövid távon is, de minden körülménynek teljesen megfelelt. 

Hogy tetszik az autó neked?

Én igazi NŐ vagyok, úgyhogy, én véleményt is csak Nőként tudok mondani róla nagy általánosságban. Az autó egyszerűen gyönyörű. Ami számomra a legfontosabb, hogy nagyon egyszerű vele parkolni. A Volco C40 Recharge egy nagyon ,,nő barát” autó, mert a tolató kamera és a parkolási rendszer mellett nagyon sok olyan funkciója van az autónak, ami segíti a hétköznapi életemet. 

Mi volt az első dolog, amit észrevettél, hogy más, mint az XC60-ban?

Amikor beültem, őszinte leszek, percekig kerestem, hogy hol az indítógomb, aztán szerencsére rájöttem, hogy semmi más dolgom nincs, mint D-be tenni és rálépni a gázra, mert ez az autó kis túlzással már önmagát is elvezeti. Rettentően kell figyelni, mivel az elektromos motor miatt annyira halk és csendes az autó, hogy még vezetés közben is többször rácsodálkoztam, hogy megy a kocsi a motorzaj nélkül. Az elindulás után a kezdeti újdonságokat követően nagyon könnyen összebarátkoztunk. 

Mi az, ami szerinted az elektromos autózás mellett szól a hagyományos belső égésű motoros autókkal szemben?

Csak ismételni tudom magam, de a csendesség az mindenképpen. Az autó azzal, hogy ilyen halk nyugalmat áraszt magából. A környezettudatosság a másik nagyon fontos szempont, hiszen a Volvonál nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra. Utána olvastam és a belső térben csak eco bőr felületeket használnak és nagyrészt újrahasznosított műanyagokkal oldják meg a borítást, de mindezt a legmagasabb színvonalon és senkinek nem kell attól tartania, hogy ezért kompromisszumot kell kötnie és silány minőséget kap. Ez az autó kívül belül szép és minőségi. Úgy lehet tenni a fenntarthatóságért, hogy közben egy pillanatig sem kell lemondanunk a prémium minőségről.

Tervezed, hogy a későbbieknek te is elektromos autóra váltasz?

Az elektromos autónak teljesen más a dinamikája, amit meg kell szokni. Úgy érzem nagyon gyorsan hozzá lehet szokni ehhez is, mint minden jó dologhoz, mert elektromos autót vezetni abszolút remek és bár most vissza kellett hoznom a kocsit, de szívem szerint magamnál tartottam volna még. Biztos vagyok benne, hogy ez a jövő és hamarosan én is váltani fogok. 

A teljes videós interjúnkat itt tekinthetik meg:

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!