Volvo Galéria Magazin

Felemás színű autóval segít a Volvo Galéria Budapest

Minden év március 21-én van a Down szindrómások világnapja, ami idén a Volvo Galéria Budapest számára is rendkívül fontossá és különlegessé vált. Ahogy már a megszokott karácsonyi adománygyűjtéskor is a Down Alapítványt támogatták, így ebben az évben az lesz közösségük fő célja, hogy segítsenek a sérült gyermekeknek. A Down világnapján tartott rendezvényről és a kezdeményezés fontosságáról Dankovics Beával a Volvo Galéria Budapest marketing vezetőjével beszélgettünk.

Mi adta az apropóját a Volvo Galériában tartott március 21-i rendezvénynek?

Hivatalosan ettől a naptól lehet megtekinteni a Down Alapítvány tehetséges fiataljainak a kiállítását az autószalonunkban, így ennek szerettünk volna szervezni egy kiállítás megnyitót. Az eseményen részt vehettek az alkotók, az őket támogató, segítő nevelők és gondozók, az alapítvány vezetősége, a márkanagykövetek, a kollégáink, illetve néhány meghívott ügyfelünk is. 

Aranyos Dávid alkotó és Dankovics Beáta a Volvo Galéria Budapest marketing vezetője

A rendezvényen átadtatok egy speciális autót. Mit lehet erről tudni?

Többször is csináltunk már hasonlót, amikor korábban is részt vettünk valamilyen társadalmi szerepvállalásban. Ilyen volt például, amikor a Movember mozgalomhoz csatlakoztunk, akkor is egy felmatricázott autót biztosítottunk használatra az egyesületnek, de emlékezetes a rózsaszín Volvo XC40, amit a mellrák elleni kampány melletti kiállásunk idején ajánlottunk fel használatra. Most ugyanilyen feltételek mellett a Down Alapítvány számára is felmatricáztunk egy autót, ami egy hónapig fogja járni a várost és az egész országot, népszerűsítve ezzel a kampányunkat, felhívva a figyelmet az elfogadásra. 

Mi az az üzenet, amit az embereknek jobban kellene értenie a Down szindrómásokkal kapcsolatban?

 A legfontosabb az elfogadás, és a közreműködés lenne, amire nagy szükségük van ezeknek az embereknek, ahhoz, hogy teljesebb életet tudjanak élni. A figyelemfelhívásnak az a lényege, hogy mindannyian, akik egészségesek vagyunk, jobban rálássunk az ő világukra és lássuk, hogy van „rajtunk” kívül is élet és, hogy valamilyen formában segítsük, támogassuk őket, hogy számukra is könnyebbek legyenek a mindennapok és a társadalomba történő beilleszkedés.

Hogyan sikerült a rendezvény?

Nagyon szép és megható volt, mert szinte kivétel nélkül mindenki eljött, akit hívtunk, de a legfontosabb visszajelzés az volt, hogy láttuk a gyerekek szemében a csillogást, hogy mennyire sokat jelent a számukra ez a közös együttlét. A rengeteg mosoly az arcukon a legnagyobb elismerés a számunka, ami azt igazolja, hogy egy nagyon jó ügy mellé álltunk, amit érdemes képviselni. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!