Volvo Galéria Magazin

Az elmúlt 20 év legkiemelkedőbb Volvo modelljei

A Volvo Galéria Budapest bemutatótermében az elmúlt 20 évben számtalan modell volt már kiállítva. Bár nagyon nehéz feladat, de mi kiválasztottunk néhány modellt, melyek sokban hozzájárultak ahhoz, hogy a márka napjainkban a minőséggel és a biztonsággal jelentsen egyet az ügyfelek számára. 

Bár a Volvo Galéria Budapest bemutatóterme 2000-ben nyitotta meg kapuit az ügyfelek előtt, az első autó, amiről szót kell ejtenünk, az már 1998-ban lett bemutatva. Az Volvo S80 lett ugyanis az első olyan autó a történelem során, amely megkapta a legmagasabb 5 csillagos minősítést az amerikai National Highway Transport Safety Authority töréstesztjén. A Volvo ezzel a típussal nyíltan kijelenthette, hogy a világ legbiztonságosabb autójának a gyártója. Az autóba a már megszokott fejlett biztonsági rendszerek mellett addig ismeretlen technológiákat is beépítettek, amivel a svédek egyértelműen jelezték, hogy lépést tartanak a világ legnagyobb autógyártóival. Az S80 egyértelműen a márka presztízs modellje lett és hozzájárult ahhoz, hogy a Volvo-t a prémium márkák között tartsák számon a mai napig. 

HYTS autós galéria –

2003-ban a Volvo 19-re lapot húzott és piacra dobta saját tervezésű szuperbiztonságos SUV-ját, az XC90-et, amely máig rendkívüli népszerűségnek örvend. A típus az egyedülállóan fejlett biztonsági rendszereknek köszönhette a hirtelen jött sikert. Az XC90 előtt egyetlen autóban sem dolgoztak ennyire finoman és a sofőrt nem zavarva az aktív biztonsági rendszerek, a típus már-már valóban önjáró négykerekű. A Volvo nem csupán egy kiváló luxusterepjárót épített, hanem a konkurensekkel összehasonlítva teljesen más, különleges hangulatot sikerült alkotni. Az XC90 a világ egyik legbiztonságosabb autója lett, és ezalatt nem csak a passzív, hanem az aktív biztonságot is értve. A legnagyobb előnyei: különleges, tekintélyt parancsoló, mégis barátságos megjelenés; remek minőségű, igényes beltér; a részletekre való maximális odafigyelés; számtalan modern extra és jövőbemutató megoldás; egyedülállóan jól működő vezetést támogató rendszerek; óriási, akár 7 személyes utastér és 7 utasnak is korrekt csomagtartó. 

Az XC90-et a kisebb testvére, az XC60 követte, ami mind a mai napig a Volvo legsikeresebb modellje. A svéd gyártó vezetői is elképedve álltak az elmúlt években a típus sikere előtt, amely egyértelműen visszarepítette a Volvo-t a világ vezető márkái közé. Az XC60-al a Volvo az elmúlt 4 évben sorra megdöntötte minden korábbi eladási rekordját és több neves nemzetközi díjat is bezsebelt. Az autó kompakt, biztonságos, kifinomult, ideális méretekkel rendelkezik és mindenki kedvence lett. 

Végül nem mehetünk el a Volvo jövője és az új generáció mellett sem. Az XC40 hozta talán a legnagyobb nemzetközi elismerést a márka számára, amikor a típust 2018-ban az Év Autójának választották. A modell 2016-ban még „csak” egy koncepció volt, de 2017 őszén már kigurult a gyárból a sorozatgyártásra érkezett változat. A modell főtervezője Thomas Ingelhalth volt, akinek a fantáziáját szerencsére nem korlátozták a cég döntéshozói, így megszülethetett az a merészen divatos és kompakt autó, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend. A Volvo azóta már tovább gondolta új kedvencét, és idén ősszel jelenik meg a Volvo XC40 Recharge, a márka első teljesen elektromos hajtású modellje. Ezzel a gyártó egyértelművé tette, hogy ebben a típusban látja jelen pillanatban az egyik legnagyobb potenciált. Nem is csoda: elég meglátni, beleülni és megszeretni.  

New Volvo XC40 T5 plug-in hybrid

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!