Volvo Galéria Magazin

A Volvo legújabb közlekedésbiztonsági fejlesztései

Gyorshajtás, ittas vezetés, figyelemelterelés: csak ezeket kiküszöbölve valósítható meg a Volvo kitűzött célja, hogy senki ne szenvedjen halálos balesetet Volvo gépkocsiban. Ezért új és már meglévő biztonsági innovációkkal igyekszik a márka megoldást találni ezekre a kihívásokra.

A vállalat friss bejelentetése, hogy a 2021-es modellévtől kezdve minden új autóhoz, már az új típusú úgynevezett „Care Key” kulcsokat adja a vásárlóknak. A tulajdonosok beállíthatják a kulcshoz, hogy milyen sebességkorlátozást akarnak alkalmazni az autójukon, így bárki, aki használja a gépjárművet nem tudja ezt felülírni és nem tudja átlépni a megadott sebességet. Ez a funkció különösen hasznos lehet, olyan esetben, ha a tulajdonos az autóját egy olyan sofőröknek kívánja kölcsönadni, aki szeret gyorsan hajtani, de egyszerű védelmi szolgáltatásnak is kiváló. A Volvo abban reménykedik, hogy a biztosítótársaságok különböző kedvezményeket kínálnak majd a Care Key-t kulcsokat használók számára.

Volvo Cars introduces Care Key as standard on all cars for safe car sharing

Az új generációs Volvo járműveket LiDAR szenzorok beépítésével készítik fel az autonóm közlekedésre. Amikor eljön az ideje, vezeték nélküli szoftverfrissítések révén képessé teszik ezeket a gépkocsikat arra, hogy az autópályán teljesen önállóan közlekedjenek.

Luminar roofline LiDAR integration
Luminar LiDAR highway perception

A cég másik fontos új bejelentése az is, hogy új fedélzeti megoldások fejlesztésével veszik fel a küzdelmet az ittas és figyelmetlen vezetés ellen. A vezetőfigyelő kamerák és egyéb érzékelők révén a gépkocsi képes lesz közbe lépni, amennyiben a nyilvánvalóan ittas vagy figyelmetlen vezető állapota súlyos vagy halálos kimenetelű balesetet okozhat.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!