Volvo Galéria Magazin

Annoni Zita még az otthonában is kitenné a falra a Volvo Galéria Budapest új kiállításának képeit

Ebben a hónapban a Down Alapítvány fiatal művészeinek alkotásai kerültek kiállításra autószalonunkban. A tárlatot megtekintette márkanagykövetünk Annoni Zita is, aki nem csak művészet iránt érdeklődőként, de fotósként is vizsgálta a kiállított alkotásokat. 

Mi volt az első dolog, ami szembe tűnt neked a kiállított alkotásokkal kapcsolatban?

Az, hogy rengeteg Frida Khalo témájú kép van kiállítva, aminek én rettentően örültem, mert hatalmas fanatikus vagyok. A barátaimtól a legutóbbi születésnapomra konkrétan egy Khalos kesztyűt kaptam, de többször is Fridához köthető ajándékokkal leptek meg, azzal nálam nem lehet mellé fogni, mert nagyon szeretem őt és a munkásságát is. 

Kijelenthető, hogy a művészetnek nincs határa?

Az biztos, hogy a képeket látva kijelenthetjük, hogy a művészet és az alkotás az egyik, hanem a legjobb terápiás eszköz és remek kikapcsolódási lehetőség, amire ezeknek a sérült gyerekeknek nagyon nagy szükségük van. Én is úgy élem az életem, hogy a fotózás, de akár egy egyszerű színezés is rettentően ki tud kapcsolni és kiragadni a hétköznapi rohanásból. Látva ezeket az alkotásokat, nekem teljesen átjön az, hogy ezekbe mennyi munkát és mennyi időt fektetnek az alkotók. Látszik a színválasztásokon, hogy mennyire egyediek, hiszen sok olyan szín van a palettán, amihez én hozzá se mernék nyúlni. Az egyedi látásmód egyértelműen visszaköszön a képekről. Az alkotásokból sugárzik, hogy aki készítette mennyire bátor és nem foglalkozik azzal, hogy milyen határokat szabnak a különböző irányzatok, hiszen számukra nincsenek határok. 

Milyen érzésed van a fotókat szemlélve?

Nagyon feldobnak ezek a képek, mondhatni energiával töltenek fel. Állok a fal előtt és azt érzem, hogy jó rájuk nézni. Egyértelműen kijelenthető, hogy ezek művészeti alkotások nem csak egyszerű tákolmányok vagy amatőr próbálkozások. Látszik, hogy az, aki készítette ezeket annak konkrét célja volt velük és tudta mit akar velük kifejezni. Túlzás nélkül szinte bármelyiket kitenném otthon a falamra is. Úgyhogy azt javaslom, hogy aki csak teheti látogasson el ide a Volvo Galéria Budapest autószalonjába és tekintse meg ezt a kiállítást, mert érdemes. 

A teljes videós interjút az alábbi linkre kattintva érhetik el:

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!