Volvo Galéria Magazin

A Volvo Galéria Budapest kiállja a Spartan próbáját

A Volvo Galéria Budapest csak olyan ügyek mellé áll oda, amikkel azonosulni tud. Az egészséges életmód és a sport pont ilyen, ezért döntött úgy az autószalon vezetősége, hogy a legkeményebb és legminőségibb megmérettetésben is részt vesz, így kerültek kiállításra a Volvo legszebb autói a Spartan június 10-11-i kazincbarcikai versenyén. Az eseményről és a Volvo Galériával való együttműködésről Szimon Zitával a Spartan versenyek szervezőjével beszélgettünk. 

Milyen verseny zajlott most Kazincbarcikán?

Június 10-11-én több különböző versenyt tartottunk. A legrövidebb a sprint, ami egy 5 és 6 kilométer közötti, mindössze 20-25 természetes és mesterséges akadályból álló pályát jelent. Minden esetben kint a természetben, minél több sár, minél több emelkedő, fákon bokrokon keresztül, lehetőleg minél inkább a természet bevonásával, de azt kímélve igyekszünk a pályákat megépíteni. A második táv a szuper névre hallgat, ami 10-12 kilométer közötti 25-30 akadállyal. A harmadik táv pedig a Beast, amin már jóval kevesebben indulnak, mivel 20-22 kilométer és 30-35 akadályt tartalmaz. Ez egyébként egy Trifecta hétvége volt, ami azt jelenti, hogy azok a versenyzők, akik mind a három távot teljesítik, akkor mind a háromhoz megkapják a Spartan érem szeletüket, és mind a három teljesítésével összeáll a Trifecta medáljuk. Ez azért is különleges, mert minden országban csak egyszer van lehetőség ezt teljesíteni és az ezért kapott elismerést csak a legkiemelkedőbb versenyzők kapják meg. Emellett szombaton és vasárnap is volt gyerek versenyünk is. A futamokat négy korcsoportban 4-14 éves korig indítottuk. 

Mennyien vettek részt a versenyeken?

Szombaton 2200 felnőttet indítottunk a sprint és a szuper futamon, illetve 400 gyerek futott. A vasárnapi beat távon kb. 1100 felnőtt és 500 gyerek indult el. Ez egyébként Magyarországon jellemzően nem magas szám, abszolút érződik még a koronavírus hatása, ennél jóval többen szoktak nevezni a versenyeinkre. Az sem segített, hogy a jogszabályok és a versenyzési feltételek is csak az utolsó pillanatban derültek ki.  Az oltási igazolvánnyal rendelkezők és az oltás nélküliek számára külön futamokat indítottunk, így az esi órákig tartottak a versenyek, de szerencsére minden zökkenőmentesen zajlott egész hétvégén. 

A Spartan és a Volvo, illetve a Volvo Galéria Budapest, hogyan kapcsolható össze szerinted?

Szerintem szinte minden tekintetben. Én magam is Volvo-s vagyok, mindig is az voltam és az autó egyszerűen egy olyan prémium kategóriát képvisel, amit a Spartan versenyek is hordoznak az akadály- és futóversenyek világában. A résztvevőink és a közönségünk is teljesen tud azonosulni a svéd márka által képviselt értékekkel. A Volvo Galéria Budapest csapata, pedig a legmagasabb szinten tudja prezentálni a Volvo letisztultságát, erejét és biztonságosságát. A Spartan szolgáltatásaiban, minőségében és kiszolgálásában ugyanazon a szinten van, mint az autógyártás terén a Volvo és az ügyfélkezelés terén a Volvo Galéria Budapest. Maga az autó is olyan, hogy bármilyen terepen elmegy, strapabíró és ez elmondható a mi versenyzőinkről is. Az én Volvo-m is elmúlt öt éves és a kötelező szervizeken kívül még sose történt vele semmi és ez nem szerencse kérdése szerintem. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!