Volvo Galéria Magazin

A legjobbak közé került a Volvo a klímavédelem területén

Elismerte a Volvo Cars fenntarthatósági stratégiáját a globális környezetvédelmi non-profit vállalat a CDP, és A-pontot szerzett a károsanyag-kibocsátás csökkentését, az éghajlati kockázatok mérséklését és a klímasemleges vállalattá válását célzó tevékenységeiért a cég értékelésén. Ez az eredmény egyben azt is jelenti, hogy a Volvo Cars a CDP klímaváltozási listáján a legjobb besorolást kapta, amivel egy nagyon szűk körhöz csatlakozott. Több mint 13 000 vállalat vett részt a környezeti hatásaira, kockázataikra és lehetőségeire vonatkozó adatok nyilvánosságra hozatalával, és a Volvo magas pontszámából egyértelműen látszik, hogy a vállalat vezető pozíciót szerzett a környezetvédelmi ambíciók és az éghajlati intézkedések terén.

 „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a kibocsátáscsökkentés és a klímasemlegessé válás érdekében végzett kemény munkánkat a CDP elismeri” – mondta Anders Kärrberg, a Volvo Cars globális fenntarthatóságért felelős vezetője. A vezető hozzátette, hogy a tekintélyes A-pontszám megszerzése azt mutatja, hogy a vállalat jó úton halad, és remélhetőleg más cégeket is arra inspirálhat, hogy fejlődjenek ezen a területen. 

 A Volvo Cars célja, hogy 2030-ra teljesen elektromos autógyártóvá váljon, és ennek érdekében a következő években a tisztán elektromos autók egy teljesen új családját tervezi bevezetni a vállalat, ami az autóipar egyik legambiciózusabb villamosítási terve. Ez része annak a törekvésének, hogy 2040-re klímasemleges vállalattá váljon a Volvo, mivel a szén-dioxid-kibocsátás következetes csökkentésének érdekében dolgozik az egész üzletágban.

 A vállalat 2018 és 2025 között 40 százalékkal kívánja csökkenteni az egy átlagos autóra jutó életciklus-szén-dioxid-kibocsátást, többek között azáltal, hogy 2025-ig 25 százalékkal csökkenti az ellátási lánc szén-dioxid-kibocsátását is.

 A Volvo Cars aktív lépéseket tesz a károsanyag kibocsátások kezelésére, többek között a svéd acélgyártóval, az SSAB-val a fosszilis mentes acél fejlesztése érdekében tervezett együttműködések révén, valamint a svéd Northvolt akkumulátorcéggel a fenntartható akkumulátorcellák következő generációjának fejlesztése és gyártása következtében.

A zéró emissziós közúti szállítási nyilatkozat aláírásával az ENSZ klímaváltozási konferenciáján novemberben, a COP26-on a Volvo Cars 1000 svéd koronás belső szén-dioxid-árat is bevezetett a teljes üzletága során kibocsátott szén-dioxid-kibocsátás minden tonnája után. Ezt az intézkedést egyébként első autógyártóként vezette be a Volvo a szén-dioxid-árazási mechanizmus teljes működése során.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!