Volvo Galéria Magazin

A Volvo Cars három cégtől is elismerést kapott a fenntartható működésért

A Volvo Cars igazoltan is az egyik legfenntarthatóbb működésű vállalat az autóiparban a vállalati fenntarthatóságot vizsgáló EcoVadis felmérése szerint. A Volvo Cars idén már negyedik alkalommal kapta meg a legmagasabb értékelést teljesítményéért. A minősítésekkel foglalkozó vállalat az úgynevezett ,,Advanced” besorolást adta a Volvonak, ahogy ők fogalmaznak a ,,struktúrált és proaktív” megközelítése miatt, így platina minősítésével a svéd vállalat a legjobban működő 1%-ba tartozik a vizsgált 75.000 cég közül. 

A Volvo a platina minősítés megszerzésével ismét igazolja azt a törekvését, miszerint a fenntarthatóság mára legalább olyan fontos a skandináv cég számára, mint a biztonság, amely a márka védjegye már a kezdetek óta. 

A Volvo Cars a a Standard & Poor’s-tól is megkapta a fenntarthatósági bronz besorolást, amivel az autóipari vállaltok között a felső 10%-ba került be, környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási szempontból. A svéd vállalat külön elismerést kapott a környezetvédelem területén nyújtott teljesítményéért, valamint az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása, az energiafelhasználás, valamint a hulladék gazdálkodás területén végzett erőfeszítéseiért. 

Ezekkel az eredményekkel a márka bekerült a S&P 2022-es fenntarthatósági évkönyvébe is, amely az egyes iparágakban csak a legjobban teljesítőket tartalmazza, a célja pedig az, hogy a következő években még előkelőbb helyezést érjen el. 

A Volvo Cars a harmadik elismerést a nemzetközi non-profit környezetvédelmi vállalattól kapta a CDP-től. Az elemző cég az ,, Elkötelezett beszállító” címet adományozta a svédek számára, elismerésül, amiért az éghajlatváltozást szem előtt tartva alakította ki módszereit a teljes ellátási láncot figyelembe véve. 

A Volvo Cars éghajlati-tervvel rendelkezik, amely tevékenysége és termékei között kiemelten foglalkozik a szén-dioxid kibocsátással, azzal az ambícióval, hogy 2040-re klímasemleges vállalattá váljon. A 2040-es jövőkép felé tett első lépésként a cég célja, hogy csökkentse az életciklusra vonatkozó szénlábnyomát autónkként 40%-al 2018 és 2025 között.  Ez a célkitűzés túlmutat az autók kipufogókibocsátásának villamosítás révén történő kezelésén. A vállalat a gyártás folyamán történő szén-dioxid kibocsátást is és az ellátás folyamán felmerülő káros környezeti hatásokat is csökkenteni akarja.

A Volvo egyértelmű célja, hogy 2025-től 2,5 millió tonnával csökkentse az éves szén-dioxid-kibocsátást, és biztosítsa, hogy az új autók anyagának 25 százaléka újrahasznosított és bioalapú legyen. A Volvo Cars évi 1 milliárd svéd koronás költségmegtakarítást vár attól, hogy olyan körkörös gazdasági elveket alkalmaz, mint az újragyártás, az újrahasznosítás és az újrahasználat.

Az EcoVadis, az S&P és a CDP értékelései során alkalmazott módszertan nemzetközi fenntarthatósági szabványokon alapul, és a fenntarthatósági és ellátási lánc szakértőiből álló tudományos közösség vizsgálja felül.

 Az EcoVadis különösen azt vizsgálja, hogy a vállalatok hogyan valósítják meg a fenntarthatóságot az ellátási láncukban. A különféle iparágakban tevékenykedő befektetők és cégek, különösen a nagy flottavásárlók egyre gyakrabban használják az EcoVadis, S&P, CDP és mások által közzétett minősítéseket vásárlási és befektetési döntéseikhez, így nem csoda, hogy a Volvo számára is fontos, hogy előkelő besorolást kapjon az elemző cégektől. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!