Volvo Galéria Magazin

Új megvilágításban a Volvo C40

A Volvo Galéria Budapest időről időre lehetőséget biztosít tehetséges fotósok számára, hogy a Volvo különböző modelljeit a saját szemszögükből és egyedi látásmódjukból örökíthessék meg. Az egyik ilyen új portfóliót Mosoni Péter fényképész készítette egy új Volvo C40-el.  Arról, hogy milyen eredmény született, magával a művésszel beszélgettünk. 

Mi volt a terved, hogyan örökíted meg a C40-et?

Mikor megtudtam, hogy ezt a típust kapom meg, elterveztem, hogy természetközeli környezetbe viszem, ahol kalandos felvételek készülhetnek róla. Így született meg a döntés, hogy a Velencei-tó partjára megyek az autóval. Fotós szemmel nagyon szerencsés helyzet állt elő, mert a háttérben a pákozdi dombság felett épp viharfelhők gyülekeztek, ami egy nagyon egyedi hátteret adott az autónak. A végeredmény egy nagyon izgalmas és drámai képsorozat lett. Mivel egy tisztán elektromos autóról beszélünk, szerettem volna kiemelni az elektromobilitást is, ezért a Volvo Galéria Budapest autószalonja előtt  készítettem olyan képeket, ahol az igényesen kialkított elektromos töltőállomással kontextusba tudtam helyezni és mindezt a korai órákban, a reggeli napfény mellett. Beterveztem egy harmadik fotózási napot is, amikor hajnalban kivittem az autót a városba, amikor még alig van forgalom. Ezt azért szeretem, mert ilyenkor olyan helyzetekben is lehet fényképezni, ami a nappali dugóban elképzelhetetlen. Így készültek a Dagály strand melletti lakóparknál a képek, mivel a környék, a ház és a környezet azt az érzést keltette bennem, hogy egy ilyen autó ebben a miliőben nagyon hitelesen tud mutatni. 

Fotós szemmel mennyire látod a C40-et esztétikusnak?

A Volvo design elemei nagyon meghatározóak és karakteresek lettek és ennek az autónak is több olyan finom eleme van, ami csalogatja a tekintetet. Nagyon tetszik a hátsó lámpák kialakítása és azok a vonalak, amiket a tervezők megrajzoltak és később megvalósítottak ennél a típusnál. A Thor kalapácsának nevezett első lámpák pedig rendkívül jellegzetesek és egyediek. 

Mennyire sikerült a Volvo-nak kialakítania egy egyedi megjelenést az elmúlt években?

Azt gondolom, hogy maximálisan, hiszen az előbb említett Thor kalapácsa típusú lámpákkal, de más világítástechnikai megoldásokkal abszolút felismerhetővé váltak a forgalomban a Volvo autói. Maguk a svédek a letisztult és elegáns vonalvezetéssel amúgy is kitűnnek, de abszolút azt gondolom, hogy a Volvo legutóbbi típusai kifejezetten karakteresre sikerültek. 

Milyen volt vezetni az autót?

Ez a típus maga az instant erő, a méreteiből és a motor erejéből fakadóan rendkívül dinamikus és könnyen kezelhető. Élmény vele az autózás. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!