Volvo Galéria Magazin

Képbe került a tisztán elekromos XC40 Recharge

A Volvo Galéria Budapest rendszeresen lehetőséget biztosít fiatal tehetséges fényképészek számára, hogy a saját művészetükön keresztül mutassák be a svéd márka legszebb darabjait. Hegyi Benjámin fotós néhány napra egy tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge volánja mögé ülhetett és egyedi látásmódjának köszönhetően gyönyörű képeket készített közös utazásuk során. Az élményekről és a tapasztalatokról magát az alkotót kérdeztük.

Milyen élményekkel gazdagodtál a közös utazás során az XC40 Recharge-al?

Sajnos csak két napig élvezhettük egymás társaságát, ezért nem tudtam minden helyszínre elmenni vele, ahová szerettem volna, de így is emlékezetesre sikerült. Amikor egy tárgyat, például egy autót, helyezünk el a kép kontextusában, akkor nagyon fontosak a fények, a megvilágítás. Ezért a reggeli órákban vittem ki megörökíteni az autót az első helyszínre és több egyedi és jó beállítást sikerült megvalósítanom végül.

Mi volt a koncepciód, hogyan akartad megmutatni az autót mások számára?

Az első napot arra használtam, hogy használtam és tapasztalatokat gyűjtöttem, hogy milyen érzéseket vált ki belőlem az autó volánja mögött ülni, hogyan érzem magam benne vezetés közben. Másnap már úgy mentem reggel fotózni, hogy az összegyűjtött tapasztalatokkal és benyomásokkal a hátam mögött készítettem a képeket, amik remélem visszaadják azt, hogy én mit is kaptam az autótól, amíg a volánjánál ültem. Az érzés pedig nem más, mint a Volvo igazi különlegessége, hogy luxus érzése van az embernek, de mégis nem tolakodóan, hanem kifinomultan és visszafogottan. A Volvo első lámpája egy olyan markáns pont, ami mellett ma már nem lehet elmenni és ezáltal teljes mértékben felismerhetővé válik. 

Miben volt más élmény vezetni egy tisztán elektromos Recharge modellt, mint a korábbi Volvókat?

Több Volvo-t is vezettem már korábban, de az XC osztályból ez volt az első, amit kipróbáltam. Ami ugyanolyan volt, az a rendkívül magas szintű kényelem és biztonságérzet, de ez a kompakt SUV még jobban rá tudott erősíteni erre az amúgy is magas szintű érzésre, mivel az emelt ülésmagasság miatt még inkább stabilnak és biztonságosnak éreztem a közlekedést. Az elektromos meghajtás pedig a komfortérzetet növeli azzal, hogy rendkívül csendes és az-az erő, amit azonnal le tudott adni, az elképesztő vezetési élményt nyújtott. 

Mire van szükséged fotósként, hogy jó képeket tudj készíteni?

Mindenképpen szükség van egy jó alapra. Nekem fontos az, hogy a képeimmel tudjak érzéseket közvetíteni és, ha valaki ránéz egy általam készített képre, akkor azt érezze, amit át akartam számára adni. A Volvo fotózásánál az alany kifejezetten jó és nekem nem volt más dolgom, minthogy kihozzam belőle a maximumot.

Amikor nem Volvo-t fotózol milyen képeket készítesz?

A közösségi médiában nekem elsősorban városi- és tájképeim jelennek meg és így jött az együttműködés is a Volvo Galéria Budapesttel, hogy milyen jó lenne ezekben a helyszínekben megmutatni ezeket az autókat. Emellett az elmúlt időszakban belekezdtem cégek és vállalkozások imidzsének a fotózásába is, amivel egy adott vállalat számára tudok értéket teremteni, ha megfelelően tudom őket bemutatni. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!