Volvo Galéria Magazin

Szemet gyönyörködtető látvány a Volvo Galéria kiállítóterme

A Volvo Galéria Budapest autószalonja egy igazi különlegesség, mivel nem csak a csodálatos letisztult svéd design-al rendelkező autókat lehet megcsodálni, kipróbálni és megvásárolni, hanem folyamatosan működik kiállítóteremként is. Arról, hogy miért alakult ez így, illetve, hogy milyen kiállítások kaphatnak helyet a Galériában, Dankovics Beával a Volvo Galéria Budapest marketing vezetőjével beszélgettünk. 

Miért lett kiállítóterem a Volvo Galéria Budapest márkakereskedéséből?

Az, hogy a Volvo Galéria Budapest egy képzőművészeti bemutatóterem is lesz, az már a kezdeti koncepció kitalálásakor megszületett. Azóta nagyon sokféle és fajta művész megfordult nálunk, akik különféle művészeti ágakat képviseltek. Ezek a megkeresések általában úgy szoktak történni, hogy ránk találnak a közösségi oldalakon vagy a weboldalunkon keresztül azok, akik szeretnének kiállítani. Azt szoktuk kérni, hogy küldjenek anyagot a munkáikról és ezt követően bíráljuk el, hogy mennyire illeszkedik az adott kiállítás a svéd letisztult miliőbe. Ha találkoznak az elképzelések, akkor mi teret adunk a művészeknek. Kezdetben fiatal, kevésbé ismert művészeknek akartunk elsősorban teret adni a Galéria falai között, de azóta több tapasztalt kiállító is megmutathatta alkotásait itt az autószalonunkban. Arra is volt már többször precedens, hogy jótékonységi rendezvénynek és kiállításnak adtunk helyet, az egyik nagy kedvencem is ide kötődik egy szájjal festő kisfiú alkotásai kerülhettek kiállításra, amire nagyon büszke vagyok. 

A nyári kiállító művészek hogyan találtak rátok?

A május-júniusi kiállítónkat Varga Enikőt gyerekkorunk óta ismerem és a közösségi médiafelületeken láttam, hogy gyönyörű képeket készít. 8 évvel ezelőtt én kerestem fel őt, hogy szeretnénk, ha csinálna nálunk egy kiállítást. Most pedig ő hívott fel, hogy az absztrakt alkotásait nézzük meg, mert ezeket még én sem láttam és eddig még nem is nagyon publikálta őket, de egyből megfogtak ezek az új alkotások és egy percig nem volt kérdés, hogy helyük van a Volvo Galéria Budapest kiállítótermében. Júliustól Varga Evita csodálatos festményeiből válogatott kiállítása látható Nálunk, az ő fiait a Volvo Galéria Budapest baráti köréből ismerjük.

Kik tekintik meg az itteni kiállításokat?

Aki szervizben várakozik, az szinte mindig körbenéz, mert egy remek időtöltés számukra. Alapvetően azért, nem az a hely vagyunk ahol tízesével, húszasával adjuk el a festményeket, de szoktak itt is vásárolni és arra, hogy egy-egy művész bekerüljön a köztudatba és egy bizonyos körbe, arra tökéletes a Galéria kiállítóterme. A művészek ráadásul kiállítás megnyitókat is szoktak szervezni hozzánk, ahol sok esetben ötvöződik a művész és a mi ügyfélkörünk. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!