Volvo Galéria Magazin

Spóroljon a Volvo karbantartási csomagjaival

Aki új autót vásárol, igyekszik a gyári garancia ideje alatt, de akár később is gyárilag szervizeltetni, de kevesen tudják azt, hogyan lehet ezt igazán gazdaságosan, előrelátóan megtenni. A Volvo jelenleg elérhető szerviz csomagjairól Propszt Gábort, a Volvo Galéria Budapest flottaértékesítési tanácsadóját kérdeztük.

Mióta érhetőek el a Volvo új karbantartási csomagjai?

Viszonylag friss dologról van szó, tavaly év vége óta érhetőek el ezek a csomagok

Kik vehetik igénybe ezeket?

A dolog úgy működik, hogy új autó vásárlásánál lehet megvásárolni az igényelt szervizcsomagot, de aki ezt akkor elmulasztotta és az első kötelező szervizen még nem volt az autójával, ezt pótolni tudja. 

Miért éri meg ezeket a szervizcsomagokat igénybe venni?

A legfontosabb szempont, hogy előre kalkulálható velük minden költség az autó megvásárlásától számított 3-4-5 éven keresztül. A csomagok tartalmazzák az összes karbantartási díjat a munkadíjakkal együtt, így a megvásárolt időszak alatt nem kell a költségekkel foglalkozni. Tovább növeli az értékét, hogy akár tovább is értékesíthető, így ha eladja valaki az autót, akkor az új tulajdonos tovább viheti a szolgáltatást. Talán a legfontosabb, hogy a szolgáltatások ára a következő években biztos, hogy emelkedni fog, gondoljunk csak a szerviz óradíjakra. De ki rendelkezik ezzel a csomaggal, az nem szenvedi el az áremelkedéseket. 

Milyen csomagokat különböztetünk meg?

Évenként változnak a csomagok, a szolgáltatásnak a tartalma az változatlan, így 3, 4 illetve 5 éves változat érhető el. Ez azt jelenti, hogy évente vagy 30 ezer kilométerenként kell szervizelni az autót. Érdemes beszélni arról is, hogy ez említett szolgáltatás mellé meg lehet vásárolni a 3-4-5-ik éves extra garanciát is és így lényegében arra az időszakra teljes szerviz és garancia szolgáltatással rendelkezik az autó. Aki így tesz és előre tervez, az várhatóan 15-20%-al kedvezőbben jut hozzá ezekhez a szolgáltatásokhoz, mint ha külön-külön évekkel később él az említett lehetőségekkel.

Ez csak a benzines és hibrid hajtású autókra vonatkozik?

Igen, mert a tisztán elektromos Volvo-k ára tartalmazza az autó teljeskörű karbantartását az első 3 évben. 

A szolgáltatásért mikor kell fizetni?

Mivel az autó vásárlásakor köti a vásárlók többsége, ezért általában akkor, de mint mondtam az első szerviz időpontjáig bármikor lehet rá szerződni. Amiért mégis érdemes a vásárlás pillanatában megrendelni a szervízcsomagokat az az, hogy ha finanszírozott az autó, akkor ennek a szolgáltatásnak az árát is bele lehet építeni az autó vételárába, így nem kell külön önerővel rendelkezni a vásárláskor az igénybevételhez. 

Bővebb információ a karbantartási csomagjainkról: https://www.volvogaleriabudapest.hu/volvo-karbantartasi-csomagok/

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!