Volvo Galéria Magazin

Németné Klein Edit Eszter kiállítása a Volvo Galériában

A Volvo Galéria Budapestnél a svéd remekművek mellett számos hazai művész páratlan alkotását is megtekinthették látogatóink az elmúlt évek során. Idén is folytatjuk hagyományunkat és hónapról-hónapra új hazai művészeknek biztosítunk lehetőséget, hogy alkotásaikat megmutathassák a nagyközönség számára. Mi így kívánjuk támogatni a hazai művészetet már több, mint 20 éve. Júliusban Németné Klein Edit Eszter festőművész kiállítását tekinthetik meg Nálunk.

Németné Klein Edit Eszter bemutatkozója

65 éves vagyok. Tápióságon élek a férjemmel. Két fiam van és egy kislány unokám. 10 éve kezdtem el festeni, minden előképzettség nélkül. Tudom, banálisan hangzik, de megláttam egy napfelkeltét és ez hozott lázba! Csak úgy elkezdtem! Mindig is érdekelt a művészet, azon belül a festészet. Múzeumokba, galériákba jártam és olvasgattam a festők életét, de sohasem gondoltam, hogy egyszer majd én is festek! 

Az olajfestés érdekelt, így rögtön azzal kezdtem. Tájképfestőnek tartom magam, szeretem a természetet, de emellett a csendélet és az absztrakt is megtalálható műveim között. 

Minden képemhez fűződik valamilyen emlék, olvasmány, vagy téma, ami foglalkoztat. Sokan ismerik a munkásságomat, ők azt mondják: mindegyik képemben ott vagyok kicsit…! Merem remélni, hogy így is van!

Minden lehetőséget megragadok, hogy megmutassam képeimet. Részt veszek amatőr festők részére kiírt pályázatokon, így már sok helyen megfordultak képeim. Első sikerem 6 éve a soroksári Táncsics Mihály Művelődési Házban rendezett versenyen történt, ahol 2. helyezett lettem, s ez egy közös kiállítást eredményezett. Második sikerem a Bakelit Stúdió által évente meghirdetett The Talent, amely szintén amatőr festőknek, képzőművészeknek kiírt megmérettetés. Azóta is mindig jelen vagyok minden évben, itt egy-két képpel.

Fontos megemlítem, még a kőbányai Art Fest kiállításon való részvételem, valamint a Fővárosi Művelődési Ház kiállítását is, ahol egy-egy képpel ott lehettem. A felsorolás nem teljes! 

Lakóhelyem: Tápióság is felfedezett, minden helyi rendezvényen kiállíthatok, sőt állandó tárlatom is van, a helyi könyvtárban. Képeimet vászonra festem olajjal és többnyire festőkéssel! 

Időrendbe szedve:

 • 2013.-tól The Talent (Bakelit Multi Art) minden évben ott lehetek 1-2 képpel- oklevél
 • 2014.Táncsics Műv.Ház- 2. helyezés
 • 2015. Kuti Galéria – csoportos kiállítás
 • 2015. Pataki Műv.ház Kőbánya – csoportos kiállítás
 • 2015. BMK – csoportos kiállítás
 • 2016. MÜSZI- csoportos kiállítás
 • 2017. Tápióság Községi Könyvtár – Állandó kiállítás  (jelenleg is)
 • 2017. Rátkai Márton Klub- csoportos kiállítás
 • 2018. Rátkai Márton Klub- csoportos kiállítás
 • 2018. Pest Megyei Önkormányzat- Tápióság képviselete, csoportos kiállítás
 • 2018. ERESZ Klub – egyéni kiállítás
 • 2019. Bakelit Vándorkiállítás – 1 képem 2. helyezett
 • 2020. Bakelit csoportos kiállítás
 • 2021. Bakelit csoportos kiállítás

Tanulmányok a festő vonalon:

 2018-ban beiratkoztam a Jaschik Álmos művészeti OKJ.-s  esti képzésre, hogy tanuljak egy kicsit, mert eddig csak könyvekből és az interneten nézelődtem. Most szeptemberben kezdtem a 2. évet. Tanáraim: rajz: Siklósi Alexa, Festészet: Varga Patrícia Minerva és nyáron szerencsém volt Zánkán festőtáborban, Atlasz Gábor tanítványa lenni. Sikeresen elvégeztem a képzést és kedvet kaptam, a további mélyebb tanulmányokra e témakörben. Felvettek az ELTE SEK BDPK Képalkotás szakára ahol immár utolsó éves vagyok. Azóta sokat tanulok, de keveset festek. Viszont minden, ami képalkotás, azt a gyakorlatban tanulom, mint például, digitális festészet, dizájn, grafika témaköre, secco festészet, stb. Tanáraim: Dr. Tóth Csaba, Szántó István, Hecker Péter, Nagy Gábor György, Nagy Anna, Dr. Bordács Andrea, Dr. Hübler János.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!