Volvo Galéria Magazin

Minden, amit a Volvo C40-ről tudni érdemes

Magyarországra elsőként a Volvo Galéria Budapest-hez érkezett meg a svédek első csak elektromos hajtással forgalmazott modellje. A Volvo C40 megjelenését hatalmas várakozás előzte meg és most már bárki megnézheti, beleülhet és ki is próbálhatja a Volvo Galéria Budapestnél. De, hogy még inkább kedvet csináljunk ennek a rendkívüli autónak a megtekintéséhez, megkérdeztük Kéri Lászlót, autószalonunk senior flottaértékesítési tanácsadóját, hogy mondjon el minden érdekességet, amit a típusról tudni érdemes.

A Volvo C40 a márka első olyan autója, amit csak és kizárólag elektromos hajtással lehet rendelni. Alapjaiban a modell az XC40-es platformjára épül, azonos alapokon, méretben és tengelytávban is azonos adatokkal operál. Néhány dologban azonban már elődjéhez képest is fejlődött. Például változott a lámpák formája és a technológiája is. Egy teljesen új több, mint 80 pixelből álló extra LED-es fényszórót kapott a még extrább és még jobb láthatóság és megvilágítás érdekében. Nagyon érdekes, hogy bár van motorháztető, alatta természetesen nincs motor, ez általában így van az elektromos típusoknál. Van azonban egy második csomagtér, amely alkalmas arra, hogy egy kisebb sporttáskát, vagy az autó töltőkábeleit tároljuk itt. A C40-nek köszönhetően végre újra van a Volvo-nak coupé autója. A márka korábban nagysikerű és gyönyörű design-al rendelkező C30 és C70 modellje nyomdokaiba lép ez a csodaszép elektromos SUV.

A hátsó tetőív elképesztően karakteres, a spoiler és a hátsó lámpák csak még különlegesebbé teszik a típust. A csomagtér kialakítás a kivitelhez képest kifejezetten nagynak mondható, erre különösen figyeltek a mérnökök. A csomagtérnek az elosztása is remek. Az aljában egy extra rakodó tér is található, vagy, akár egy variálható, felakasztható rész is kialakítható. A hátsó ülések ledöntésével könnyedén egybenyitható az autó hátsó része, és így akár nagyobb csomagok szállítására is alkalmas az autó. Az autó a bal hátsó felénél tölthető, akár többféle kábellel. A villám töltéssel ez az autó 10-ről 80%-ra mindössze 37 perc alatt feltölthető. Ahol nincs lehetőség a gyors töltőt használni ott a 22KW-os töltővel 4 óra leforgása alatt tölthető fel teljesen az autó. Ha csak a 220 Voltos otthoni töltő kábelt használjuk otthon estéről reggelre, akkor is teljes energia kapacitással működik az autónk. A Volvo C40 egyik legnagyobb újításaként olyan megoldást használt a Volvo, amit eddig még sose. A kerekek az első és a hátsó tengelyen nem egyformák.

A hátsó kerekek szélesebbek és más egy kicsit a per értékük is, ami mindenekelőtt az autó teljesítményének a növelését szolgálja elsősorban. Erre magyarázat, hogy miért nincs pótkerék a csomagtartóban. Ha más a méret elől és hátul, akkor egy abronccsal nem lenne megoldható egy esetleges baleset. Ellenben a három évig ingyenesen elérhető Volvo Assistance szolgáltatás bármilyen műszaki hiba, akár egy defekt esetén is azonnali segítséget tud nyújtani. A Volvo C40-nek, több, mint 400LE-s két elektromos motorja van, ami elképesztő teljesítményt nyújt és hihetetlen dinamikával mozgatja az autót. A típus az első olyan autója a márkának, ami teljesen bőrmentes. Mindez azért, mert a Volvo elhatározta, hogy a biztonság mellett a környezettudatosság lesz a másik fő irány és ezért a jövőben minden autójának a belterét újrahasznosítható és bőrmentes anyagokkal borítja.

A típus rendelkezik a Volvo új Androidos vezérlő rendszerével, ami grafikailag rendkívül látványos és gyors, emellett a telefonunkkal pillanatok alatt összepárosítható. A Volvo C40 Belgiumban készül Gent városában, az XC40-el együtt és bár a jelenlegi körülmények között hihetetlennek tűnhet, de a C40-es rövid határidővel mindössze 2 hónap alatt, akár az ügyfélhez kerülhet. Amennyiben még több részletre kíváncsi a modellel kapcsolatban, látogasson el hozzánk a Volvo Galéria Budapesthez. 

Tekintse meg videónkat, ahogy részletesen bemutatjuk a Volvo C40 modelljét:

Bővebb információk a Volvo C40 modellről a Volvo Galéria Budapest weboldalán a linkre kattintva: https://www.volvogaleriabudapest.hu/modell/c40-recharge

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!