Volvo Galéria Magazin

Jakupcsek Gabriella: Azt érzem, hogy minden nap teszek egy kicsit a Föld jövőjéért

Jakupcsek Gabriella, a Volvo Galéria Budapest márkanagykövete, tavaly év végén vehette át új zöld rendszámos Plug-in Hybrid Volvo XC40 típusú autóját, amit azóta is előszeretettel használ. A műsorvezetőt kérdeztük első tapasztalatairól, új élményeiről és arról, mennyire volt számára nehéz megszokni és alkalmazkodni az elektromos autó vezetéséhez.

Hová vezetett az első utad az új autóddal?

Először Nagykőrősre mentem vele, az volt az első téli túrám és nagyon érdekes volt, mert először nem tudtam, hogy mennyit tudok menni a töltöttséggel. Nagykőrös, mint kiderült már nem fér bele, de ennek az autónak az igazi úgymond ,,vizsgája” nálam nem is ez volt. A januárt arra használtam lényegében, hogy teszteljem és kitapasztaljam az autó határait. Arra jöttem rá, hogy ez az autó tökéletes a hétköznapi életvitelemhez, mivel pont annyit lehet elmenni vele elektromos üzemmódban, amennyit nekem jönnöm-mennem kell a különböző forgatások és munkaügyek miatt minden nap. 

Miben más neked ez a Plug-in Hybrid XC40, mint az előző benzines motoros?

A legelső, ami szembetűnő volt, hogy elképesztően csendes. Furcsa volt azt vizsgálni, hogy mikor megy a motor, elindult-e már az autó. Elektromos üzemmódban azonnal reagál az autó, amikor elindulok vele, így a vezetési dinamikája is teljesen más és új élményt jelent számomra. Az pedig, hogy a csendesség mellett a kormány egyáltalán nem ráz, a motor rezgései nem jönnek át az autón keresztül, hanem csak csendesen teszi a dolgát, valami elképesztő. A jót nagyon könnyű megszokni, nekem se tartott sokáig, így már teljesen a magaménak érzem az új ,,zöld” XC40-et. 

Előrelépés szerinted a hagyományos meghajtású autóból egy új generációsba átülni?

Egyértelműen igen. Számomra az is nagyon sokat hozzátesz, hogy egy picit azt érzem, hogy minden nap teszek valamit a föld jövőjéért. Egyelőre ez az autó a mindennapi igényeimet teljesen kielégíti elektromos üzemmódban, de már nagyon várom azokat a Volvókat, amelyek hosszabb távra is így tudnak elvinni. 

Mennyire volt könnyű megszokni az elektromos töltés folyamatát? Könnyen tudod ezt a funkciót használni?

Nem okoz különösebb gondot. Kiépítettem otthon a töltési lehetőséget hozzá, lett külön mérőóra is, és minden, ami kell. Amikor megállok egy parkolóban, rögtön fel is tudom tölteni, mert rendkívül egyszerű és kényelmes, mintha csak a telefonját tenné fel tölteni az ember. Azt egyértelműen kijelenthetem, hogy sokkal kevesebbet járok tankolni mióta ezt az autót használom. Ha tavasszal visszaáll az élet a régi kerékvágásba, akkor újra országjáró turnéra megyek a könyvem kapcsán és több időt fogok az autóban tölteni, de az eddigi tapasztalataim alapján már nagyon várom. 

Fedezze fel Ön is a díjnyertes Volvo XC40, kompakt, skandináv városi terepjárót a Volvo Galéria Budapestnél , melyet a város és a világ felfedezésére terveztek bővebb információk: https://www.volvogaleriabudapest.hu/modell/xc40/

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!