Volvo Galéria Magazin

„Ha az ember vére kékké válik, akkor nehéz elszakadni”

A Volvo Galéria Budapest 20 éves jubileuma kapcsán egykori kollégánkat, Orosz Józsefet kérdeztük arról, hogy mi lehet a kereskedés titka, ami miatt mára a márka piacvezetője lett. József gondolkodás nélkül rávágta, hogy az erős alapokra olyan biztos kezek építettek, ami egyedülálló a piacon. József a mai napig ,,kék vérű”, nem tudott elszakadni a Volvo-tól teljesen. Kedvenc történeteiről, és a Volvo Galériához köthető élményeiről mesélt nekünk..

Hogyan lettél 20 éve a Volvo Galéria Budapest egyik első munkatársa?

Ma már nehéz ezt elképzelni, de egy újságban találtam rá az álláshirdetésre, amin megakadt a szemem. Ez a hirdetés a Volvo Galéria Budapesté volt, ahová értékesítőket és ügyfélszolgálati tanácsadókat kerestek. Előtte haszongépjárművekkel foglalkoztam, ezért az autók nem álltak messze tőlem. Nagyon érdekelt, hogy egy ügyfélszolgálati tanácsadó, mit csinálhat a Volvonál, úgyhogy megpályáztam az állást és jó néhány körös állásinterjút követően egy horvátországi nyaraláson ért a telefonhívás, hogy felvettek és azonnal kezdeni kellene. 

Mire emlékszel az állásinterjúból? Volt valami érdekes, amin felkaptad a fejed?

Legalább 3-4 interjún voltam, mire engem választottak és emlékszem, hogy a Volvo egyik műszakis kollégája próbált technikai kérdésekkel izzasztani, ami össze is jött neki, de úgy tűnik sikeresen megfeleltem az elvárásoknak. 

Mik a legérdekesebb élményeid a Volvo Galériánál eltöltött évekről?

Sok-sok érdekes élményem volt, de amit mindenképpen ki tudok emelni az a 0-24 órás szolgálat. Tényleg az év majdnem minden napján, reggeltől estig az ügyfelek szolgálatában dolgoztunk, és segítettünk nekik, mert ezzel járt a munkánk. A legemlékezetesebb alkalom az volt, amikor egy december 24-i karácsony este a gyerekekkel díszítettük a fát, amikor csörgött a telefonom. Annyira kíváncsi voltam, hogy mi történhetett az ügyféllel, aki ilyenkor hív fel, hogy felvettem a telefonom. Kiderült, hogy egy kisebb balesetet szenvedett, ami miatt az autója működésképtelenné vált. Egy érdekes beszélgetés zajlott le köztünk, amiben ő értetlenül állt, hogy mi miért nem nyitjuk ki neki most azonnal a szervízt és miért nem mennek be most a szerelők megjavítani az autóját, hisz neki tovább kell haladnia. Bármennyire kedveltem is az ügyfelet, és nagyon szerettem volna segíteni neki, de kénytelenek voltunk megegyezni abban, hogy bármikor tudunk neki segíteni és rendelkezésére állunk, de az autóját csak karácsony után tudjuk megjavítani még neki is. 

Melyik volt a kedvenc csapatépítőd?

Abból elég sok volt. Talán a legviccesebb és remélem a kollégák is emlékeznek rá, amikor egy rádióműsort hallgattunk, amiben épp kívánságműsor ment és mi kényszert éreztünk, hogy be kell telefonálnunk és kérnünk kell egy nagy kedvenc számot, ami Korda Györgytől az Ohh Lady N volt. De sajnos nem hajlott rá a rádió, pedig többször is hívtuk őket, ők mindig 3 másik számot ajánlottak inkább. Mi annyira kitartóak voltunk, hogy nagyjából két és fél órán át hívogattuk a rádiót és próbálkoztunk, aminek az lett a vége, hogy minden kollégánk telefonját letiltották a rádiónál. Ez egy eléggé emlékezetes csapatépítő volt. 

Nagy Jánosra a Galéria jelenlegi ügyvezetőjére, hogyan emlékszel hiszen ti akkor kollégák voltatok?

János a Galéria legszórakoztatóbb egyénisége volt az értékesítők között. A csapatépítők középpontja volt, mindig gondoskodott arról, hogy a munkatársak és a kollégák jól érezzék magukat. Már egyszerű kollégaként is fontosnak tartotta, hogy jó legyen a hangulat a munkahelyünkön. 

Mi történt azóta, hogy már nem a Volvo Galéria Budapestnél dolgozol?

Egyfajta útkeresés követte a távozásomat. Először más márkánál akartam kipróbálni magam, de rá kellett jönnöm, hogy bármibe kezdek, a Volvo mellett kell letennem a voksomat, mivel az az értékrend, amit a svédek képviselnek, közel áll hozzám és egyedülálló a piacon. Végül saját vállalkozást indítottam: összekötöttem a korábbi munkám, ahol autóbuszokkal foglalkoztam, a Volvo iránti szenvedélyemmel, így most Volvo buszokkal működik immár hetedik éve a cégem. 

Csak a cégedben ragaszkodsz a Volvo-hoz?

Nem. A családban szintén minden személyautónk Volvo. Az S40-től kezdve az XC90-ig bezárólag mindenféle típus megtalálható az otthonunkban. A Volvo szeretete elkísér minket a mai napig. Mondhatni, ha ,,az ember vére kékké válik”, akkor onnantól nehéz a márkától elszakadni. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!