Volvo Galéria Magazin

Együtt ünnepelt a Volvo Galéria Budapest nagy családja

December 12-én Luca napjának előestéjén a svéd luxusautók átadták a terepet a fehér abroszos asztaloknak, a finom falatoknak és a jó italoknak a Volvo Galéria Budapestnél. Az autószalon egy ősi Svéd hagyományt a Luca napot felkarolva tartja már tradicionálisan minden évben ilyenkor karácsonyi rendezvényét. A Luca nap a svéd kultúrában fontos szerepe van. Északi barátainknál az év legsötétebb napja nagy jelentőséggel bír. A hagyományok szerint december 13 reggelén a család legidősebb lány gyermeke fehér lepelszerű ruhát ölt magára zöld levél koszorút tesz a fejére és péksüteménnyel és kávéval kedveskedik szüleinek az ágyban testvérei pedig bekísérik. A gyermekek a templomi szertartásokon fényt szimbolizáló gyertyákkal és csillagszórókkal vonulnak be. December 13-án minden svéd háztartás ablakába fények és világítás kerül így ez az este meghittsége miatt sokak kedvence. Erre a hagyományra építve idén is műsorral és sztárvendégekkel kedveskedett vendégeinek a Volvo Galéria Budapest.

A rendezvény kezdetekor Nagy János köszöntőjében megemlékezett az elmúlt év fontosabb lépéseiről. Cégvezetőnk elmondta, hogy nagyon büszke kollégáira amiért kiemelkedő létszámban adtak vért, véradási kezdeményezés során, de a mellrák elleni kampánynak is aktív részesei voltak és a közösen kitalált, egy Volvo, egy Fa, egy Jövő projektnek is nagy sikere volt. Nagy János beszélt a svéd luxus márka környezetvédelmi terveiről is, amely szerint jövőre érkezik a Volvo első teljesen elektromos meghajtású autója és a tervek szerint 2025-re minden második eladott autó ezzel az energiaforrással fog közlekedni az utakon.

Hosszú évek óta a dolgozók gyerekei egy kisebb műsorral készülnek, ami kétségkívül az est egyik fénypontja. A gyerekek idén is karácsonyi dalokkal és versekkel varázsolták el a közönséget, akik az ügyesen megtanult és előadott műveket vastapssal hálálták meg.

A folytatásban a dolgozók már megszokott koncertjét idén egy videó váltotta fel. A felvételen a Volvo Galéria dolgozói azt szerették volna megmutatni, hogy mi rejlik valójában a kulisszák mögött, milyenek a mindennapjaik és hogy mit jelent neki a Volvo Galéria Budapest csapatához tartozni. A videóból mindenki számára kiderült, hogy az autószalon dolgozói egy nagyon összetartó közösséget alkotnak és nem munkahelyként, hanem a második otthonukként tekintenek a Váci úti autószalonra.

A Volvo Galéria Budapest dolgozói és ügyfelei minden évben adománygyűjtést szerveznek a Luca napi esemény kapcsán és arra kérik a meghívottakat, hogy hozzanak egy kis apróságot a Volvo Galéria karácsonyfája alá. Idén a Szülők Háza Alapítvány számára gyűjtött a cég és a szervezet állami gondozásban nevelkedő gyerekei kapják meg a temérdek ajándékot, amivel számtalan fiatal karácsonyát teszik sokkal szebbé. Az alapítvány nevében a Volvo Galéria Budapest jóbarátja és régi ügyfele a háromszoros olimpiai bajnok vízilabda válogatottszövetségi kapitány Dr. Kemény Dénes vette át jelképesen az adományokat, aki beszédében megerősített mindenkit, hogy nagyon jó helyre kerülnek az idei felajánlások.

Az este folyamán hivatalosan is bemutatkozott a Volvo Galéria Budapest új márka nagykövete, Jakupcsek Gabriella. A televíziós, rádiós műsorvezető közel 30 éve dolgozik a médiában és szakmai felkészültéségét a legkritikusabb kollégák sem kérdőjelezik meg. A Volvo Galéria Budapest szerint egy percig sem lehet kérdés, hogy egy hiteles és alkalmas személyt választottak arra, hogy képviselje a céget a következő időszakban. Jakupcsek Gabriella rövid beszédében elmondta, hogy csak olyan ügyek mellé tud odaállni, amikkel könnyen tud azonosulni és a Volvo Galéria Budapest és annak kezdeményezései pont ilyenek.

A rendezvényre az autószalon nem csak a Volvók hiányát tekintve alakult át, hanem bemutatkozott egy új kiállítás is. A közösségi média népszerű Urbán fotósainak alkotásait csodálhatták meg a vendégek. Gábor Zoltán, Hegyi Benjámin, Horváth Tamás és Mosoni Péter fényképezőgépén keresztül mutatja be azt, milyen amikor a budapesti nagyvárosi élet találkozik a letisztult svéd eleganciával! Nagy János a Volvo Galéria Budapest ügyvezető igazgatója egy ajándékcsomaggal köszönte meg a fotósok munkáját.

Az est zárásaként idén Mihályi Réka a fonogram díjas Group’n’Swig zenekar énekesnője és Romhányi Áron Artisjus, Emerton és többszörös Fonogram díjas zeneszerző és zongorista koncertjét élvezhette a közönség, akiknek köszönhetően remek hangulatban telt az idei közös vacsora is.

A rendezvénnyel a Volvo Galéria Budapest vezetősége és minden munkatársa Áldott Ünnepeket és Boldog Békés Karácsonyt kívánt mindenki számára.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!