Volvo Galéria Magazin

Egészséges üzemmódba kapcsol a Volvo Galéria Budapest

A Volvo Galéria Budapest csapata, bár sokszor elmondtuk már, de nem győzzük ismételni, hogy tényleg olyan, mint egy nagy család. Együtt dolgoznak, együtt esznek, együtt isznak, együtt nyaralnak, együtt jótékonykodnak és a legújabb kezdeményezésüknek köszönhetően most együtt váltanak életmódot is. A Volvo Galéria Budapest munkatársai úgy döntöttek, hogy példát akarnak mutatni és ezért együtt belefognak az Egészséges Március kampányba.

Na de nem kell túl drasztikus elképzelésekre gondolni. A cég célja alapvetően az, hogy mindenki tegyen valamit az egészségéért. Az egyik alapvetés, amiben megállapodtak a Volvo Galéria Budapest munkatársai az, hogy kevesebb cukrot, kevesebb szénhidrátot fogyasztanak, az adagoknál is odafigyelnek, hogy annyit egyenek amennyitől már jóllaknak és ne annyit amennyi beléjük fér és nassolás helyett intenzívebb gyümölcs és zöldség fogyasztásba kezdenek. Az egészséges életmódhoz elengedhetetlen, hogy mindenki számára meglegyen a megfelelő napi vízfogyasztás, hogy a nagy kávés kollégák 1 maximum 2 kávéra csökkentsék a napi adagjukat, esetleg cseréljék teára a koffeinforrást. 

Az egészséges életmód a táplálkozási szokások megváltoztatásánál nem áll meg, bár abban mindenki egyetért, hogy ez mindennek az alapja. De ha igazán alaposak és körültekintőek akarunk lenni, akkor a sportot is be kell illeszteni a mindennapokba. Így gondolják ezt a Volvo Galéria munkatársai is, ezért a hónapban több közös aktivitást is terveznek. Minden hétfőn úgynevezett futókört tartanak a munkatársak, akik nem bírják a tempót, azok sétáló, esetleg kocogó kört a szalonhoz közeli Népszigeten. Péntek reggelenként pedig a Volvo Galéria márkaszervize átmenetileg átalakul tornateremmé, ahol a kollégák közösen mozognak majd. A hónapban terveznek még közös síelést, közös bringázást is. Mindenkit arra kért a cég vezetősége, hogy dokumentálják egyéni sporttevékenységüket is és azt hétről-hétre publikálják majd. 

A Volvo Galéria Budapest munkatársai március 2-án munka után el is kezdték közös futó programjukat Kéri László senior flottaértékesítési tanácsadó vezérletével. Laci elmondása szerint a program jót tesz az egészség mellett a csapat összetartásának is, de hogy a csapat mindenképpen egyben maradjon és tudja tartani mindenki a tempót csak 4-5 kilométert futnak közösen, mivel a cél nem az, hogy elvegyék bárkinek a kedvét, hanem pont ellenkezőleg, hogy meghozzák azok hangulatát is a mozgáshoz, akik egyébként máskor nem sportolnak. Lacival nehéz lenne tartani a lépést még a sportosabb embereknek is. A Volvo Galéria Budapest munkatársa már 100km felett futott idén és készül az Ultra Balaton kerülő váltó futásra is, így nem volt meglepetés, hogy az ő segítségét kérte az márkakereskedés futó csapata. 

A kezdeményezéshez a vállalat is hozzájárul azzal, hogy minden héten gyümölcs csomagot ad a dolgozóinak, amelyből az első átadása már meg is történt. A projekt első lépéseként minden munkatárs, mint egy profi bokszmérkőzés előtt, mérlegelésen vett részt. Az eredményeket dokumentálták és a csapat összesített eredményét áprilisi beszámolónkban megosztjuk olvasóinkkal. Bárki, akinek kedve van csatlakozzon és tegyen az egészségéért a Volvo Galéria Budapest munkatársaihoz hasonlóan.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!