Volvo Galéria Magazin

Bemutatta a tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge-ot a Volvo Galéria Budapest

A Volvo Galéria Budapest egy VIP business reggeli keretében a Bálna Teraszon mutatta be vadonatúj tisztán elektromos XC40 recharge modelljét.

A Volvo egyértelmű célkitűzése a következő évtizedre, hogy minden autója teljesen elektromos hajtású legyen és lecserélje a belsőégésű motorokat. A Volvo XC40 Recharge a skandináv márka első tisztán elektromos autója, amire sokat kellett várni, de felülmúl minden várakozást. Az autót a Bálna Teraszon egy business reggeli keretén belül mutatta be a Volvo Galéria Budapest csapata. Az autóról a legfontosabbakat az autószalon flotta értékesítő munkatársa, Propszt Gábor mondta el a közönségnek és nekünk.

A tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge az első tisztán elektromos autó a Volvo palettáján. A svéd autógyár szerint az autózás jövője az elektromos meghajtásban van, ezért tökéletesítették sokáig ezt az autót, ami az első széria gyártású darabja lett egy olyan változásnak, amelyet sok másik autó fog követni. A Volvo célja, hogy 2030-ra az összes modellje a Recharge-hoz hasonló meghajtással rendelkezzen és a gyártás is teljesen karbonsemleges legyen.

A Volvo XC40 Recharge legegyértelműbb ismertető jele a hűtőrács, ami teljesen fedett lett. Az autó motorházteteje alatt nem motor található, hanem egy extra tároló rekesz, amit használhatunk csomagok szállítására, de akár a töltő kábelt is helyezhetjük ide. Ennek a típusnak a tervezők egyedi kerekeket álmodtak meg, amelyek alacsonyabb fogyasztást segítenek elő és kisebb gördülési ellenállást. Az autó a gyári adatok és a saját tapasztalataink szerint is nagyjából 400 kilométer megtételéhez elegendő elektromossággal tölthető fel, ami már kifejezetten hatékonynak mondható.

Az XC40 Recharge a Volvo által jelenleg használt legkorszerűbb passzív biztonsági rendszerek mindegyikét tartalmazza, illetve a legfejlettebb Androidos központi vezérlő rendszerrel van már felszerelve, amely internet alapon működteti a Google navigációt, vagy az asszisztens segítségével akár hangvezérléssel is irányítható szinte minden funkció az autóban. Az autó csomagtere és az utastér is ugyanakkora, mint az eredeti típusé, mivel az akku pakkokat a gyártó a padlólemez alá rejtette el. Minden XC40 Recharge modellhez a gyártó 3 év garanciát, 3 év szerviz csomagot és 3 év casco-t biztosít négy évszakos gumiabroncsokkal. A kocsi teljesen gondozásmentes a jövendőbeli tulajdonosának, csak autózni kell vele. A típussal kapcsolatos bármilyen kérdéssel forduljanak bizalommal a Volvo Galéria Budapest értékesítőihez, vagy látogassanak el autószalonunkba. Bővebb információk a tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge modellünkről itt olvashat:

Volvo Galéria Budapest XC40 recharge Business reggeli fotóit itt tekintheti meg:

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!