Volvo Galéria Magazin

Beérett a Volvo Galéria Budapest kezdeményezésének gyümölcse

A Volvo Galéria Budapest 2019 őszén vágott bele egy remek kezdeményezésbe Egy Volvo Egy Fa Egy Jövő címen. A program lényege az volt, hogy minden eladott autó után ültettek egy fát a Volvo Galéria jóvoltából a pályázó Budapesten működő óvodák és általános iskolák udvarára annak érdekében, hogy városunk, és gyermekeink környezete minél zöldebb, szebb és természetesebb legyen. Most 3 évvel később visszatértünk az egyik ilyen intézménybe és örömmel láttuk, hogy a gyerekek számára sok örömöt okoztak az elültetett fák. A program fontosságáról a kőbányai Bóbita Óvoda vezetőjével, Blattner Edittel beszélgettünk.

Hogyan találkoztak a Volvo Galéria Budapest faültetési kezdeményezésével?

Nagyon fontos számunkra az, hogy minden lehetőséget kiaknázzunk, amivel kicsit is segíteni tudjuk az intézményünket,  az interneten találtunk rá a Volvo Galéria Budapest pályázatára és azt gondoltuk veszíteni valónk nincs, így jelentkeztünk rá. Nagyon fontos az óvodánk számára a környezettudatosság, a fenntarthatóságra nevelés és azt gondoltuk, hogy ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy egy kicsit zöldebbé tegyük az óvoda udvarát. Nagy örömünkre szolgált, hogy már termést hozott itt az egyik kis fa. A gyerekek ápolták és gondozták a fákat és nagyon örülnek annak, hogy lett eredménye a gondoskodásuknak. 

Hogyan lehet ilyen fiatalon elültetni a gyerekekben a felelős környezettudatos gondolkodást?

A gyerekekkel szelektíven gyűjtjük a hulladékot, használt elemet, használt sütőolajat is gyűjtünk, tehát minden olyan akciót és lehetőséget kiaknázunk, ami a gyerekeket a környezettudatosságra neveli és a környezettudatosság felé indítja el. Ami nagyon fontos a csoportszobákban, az a papír külön gyűjtése. Minden csoport szobában van szelektív hulladékgyűjtő. A gyerekek már tudják, hogy mit hova kell tenni és én azt gondolom, ha az alapoktól kezdjük, akkor elérjük azt, hogy amikor felnőnek ők is környezettudatosan éljenek. 

Mennyire fontos Ön szerint, hogy legyenek a Volvo Galéria Budapestéhez hasonló kezdeményezések?

Azt gondolom, hogy ez rendkívül fontos, mert a példamutatással előrébb tudjuk mozdítani a környezettudatosság ügyét. Ha csak egy vagy két intézmény, esetleg cég karol fel egy ilyen kezdeményezést, akkor már tettünk valamit azért, hogy a jövő nemzedékét környezettudatossá neveljük. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!