Volvo Galéria Magazin

Az emberélet fontosabb mindennél

A Volvo-nál nem csak beszélnek a biztonságról, hanem tesznek is érte és mindig egy lépéssel a többi autógyártó előtt járnak. A svéd gyártó olyan forradalmi lépésre szánta el magát, ami első hallásra drasztikus lehet, de hosszú távon több, mint érthető. A Volvo sebességkorlátozó szabályozásáról Kéri László, a Volvo Galéria Budapest senior flottaértékesítési tanácsadója mesélt nekünk. 

Miért volt szükség erre a szabályozásra?

A korlátozás a 2021-es modellévtől gyártott autókra vonatkozik, de fontos leszögezni, hogy ez egy önként vállalt korlátozás. Véletlenül sem arról van szó, hogy a Volvo tulajdonosok őrülten száguldoznának és másképpen nem lehet őket megzabolázni csak ha az autó sebességét limitáljuk. A svéd márka korábban tett két nagy vállalást. Az egyik az volt, hogy 2021-től minden autójában lesz valamilyen villany meghajtás és ezt tartani is tudja a gyártó. A legfrissebb európai uniós felmérések szerint az elektromos meghajtású autók között a legjobban a Volvo teljesített az európai gyártók közül. A másik vállalás az volt, hogy mindent elkövet a cég annak érdekében, hogy az autók vezetői ne szenvedjenek súlyos autóbalesetet, hogy ne történjen halálos baleset egyetlen Volvo-ban sem. Ha a napi balesetek számát nézzük Magyarországon, vagy akár egész Európában, akkor nyugodtan kijelenthető, hogy ez egy hatalmas cél. Ehhez szükség van nyilván a Volvo által gyártott egyedi és már sokszor bizonyított erős karosszériára, és szükség van a biztonságtechnikai szabványokra is. Emellett a Volvo göteborgi kutatóközpontja hatalmas munkát végez azzal, hogy a gyár környezetében történő balesetek elemzésében, amiben Volvo is érintett, nem csak a rendőrség helyszínelői vesznek részt, hanem a gyár szakemberei is alaposan vizsgálják, hogyan lehetett volna a károkat minimalizálni, és hogyan lehet magát az autót még biztonságosabbá tenni. A 180 kilométer/órás sebességkorlátozás azért van, mert a kutatások szerint ennél a tempónál van még esély arra, hogy a biztonsági funkciók megvédjék az utasokat. A sebesség növekedésével a kockázat nem arányosan növekszik, hanem négyzetre emelkedik. 

Mire képes a Volvo ilyen sebességnél?

A biztonsági rendszerek a Volvo autóiban már olyan fejlettek, hogy hirtelen 180-ról, akár 120 kilométer/órára csökkenthetik a sebességet, és ennél a sebességnél sokkal nagyobb lehetőség van az autó irányítására, így csökken jelentősen a frontális kimenetelű balesetek száma is. 

Sok Volvo felhasználó száguldozik 200-al?

Nem, alapvetően nem jellemző, hiszen a Volvo felhasználók jó értelemben a konzervatívabb sofőrök táborát erősítik. Bár Magyarországon 130 a felső sebességhatár, Németországban, Európa egyik legnagyobb autós országában, még mindig vannak sebességkorlátozás nélküli autóutak. A gyártó felállított egy fontossági sorrendet, ami szerint vannak fontosabb dolgok, mint a sebesség. Elsősorban a biztonság, utána, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyom és utána természetesen az, hogy szép legyen az autó és remek vezetési élményt nyújtson. Az, hogy a biztonság és az emberélet az első, az a Volvo filozófiájához tartozik azóta, hogy a svédek legyártották az első autót 1928-ban. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!